Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Lütfen başlık değiştirerek yeni konu açmayın. Çünki alacağınız cevap aynı olacak ve size yardımcı olan arkadaşlar konudan soğuyacak. Diğer açtığınız http://www.excel.web.tr/f47/veri aktarma konu üzerinden devam edin.
Eğer böyle bir hisse kapıldıysanız bu tamamen benim yüzümden olmuştur.
Bunun için çok özür dilerim.fakat bana nekadar yardımcı olmaya çalıştığınızı
hemen hemen herdefasında belirttim.birkere daha özür diliyor ve üğraşılarınızın hiç birinin boşa gitmediğini belirtmek istiyorum.
Sadece tam manasıyla derdimi anlatamamam yüzünden ve benim için çok önemli olan
bu konuya ihtiyacım olduğundan tekrar tekrar benzer konuları açmış olabilirim.bu da olayı daha basit anlatmak isteyişimden kaynaklanmaktadır.
Bu konu ile ilgili son bir kez daha dosya ekliyeceğim.
Bu dosyada çok basit bir şekilde ne yapmak istediğimi belirteceğim.
Ilginize ve yardımlarınıza çok teşekkür ederim,sağolun...
Siz sadece barkod un 7 rakamına göre arama yapıp verileri almaya çalışırsanız formüller ile sadece ilk bulduğu barkod a göre verileri getirir. Ancak renk, beden , yada cins kriteri eklenirse sağlıklı bir veri alınabilir.
Fakat bunun için bütün modellerin
Bütün renklerin ve bütün bedenleri yani yüzbinlerce
Ürünü "RAF GİR"kısmına girmem lazım.bu nedenle
Bana o modelin hangi rafta olduğunu bulsun
Yeter diye düşünüyorum.Bunun bir
Çaresi yokmu acaba?
Tabiki yanlış değil.Gelen siparişin barkodu. 8553194001056. Olsaydı mesela ozaman yok gõsterecekti.Halbuki var bizde bu ürün.11 ve 12. Rakamlar yani 05. XXL. Bedenini ifade eder sizin yapıştirdigınız barkodda ise 04 yani yani XL bedeni var.Biz raf bir tablosuna ürün girerken her modelin HERHANGİBİR bedeninin barkodunu
Giriyoruz.Yüzbinlerce ürün olduğundan her modelin bütün bedenlerini giremiyoruz.Burada sizin õrnrğinizde gelen siprişteki 8553194001046. ürünü birebir bedeni modeli ve rengi ile raf gir tablosunda olduğu için rafı bulabildi.fakat dikkat ederseniz her iki barkodun model kIsmI aynı o da 8555194. Bu nede le modelden arama yapmasını istiyorum.
Benim kod üzerinden gidelim: öyle bir örnek verin ki kodun tam doğru olmadığını anlayayım. Çünkü ben kodu 0 hariç ilk 7 rakama göre ççalışması için ayarladım ki siz de bu kısma model diyorsunuz zaten.
Sizinle anlaşamayacağız galiba, işi en başa döndürdünüz nedense. Sizin son gönderdiğiniz dosyadaki tablo biçimi ve formüller benim kodlarımın doğru çalışmasına engel olduğu için ben dosyadaki biçimlendirmeyi iptal etmiş ve bazı düzeltmeler yapmıştım. son mesajımda da demiştim ki "benim dosya üzerinden gidersek öyle bir örnek verin ki ben kodun doğru çalışmadığını anlayayım." Siz ise kendi dosyanızı göndermiş ve hiçbir açıklama yapmamışsınız.
Sizden istediğim benim gönderdiğim dosyada örnek barkodlar girerek neyin hatalı olduğunu göstermenizdir. Çünkü bu haliyle bana göre doğru çalışmaktadır.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.