• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Minumum değeri hakkında...

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 Türkçe
Merhaba Ustalarım

MinHucre = WorksheetFunction.Min(Range("a1:e1")) fonksiyonu ile minumum değeri buluyorum ancak ihtiyacım olan şey minumum değerin hangi hücrede olduğunun bilgisi. a1 ile e1 hücrelerinde 1-5 kadar değer varsa ve en küçük 1 ise. MinHucre değerinden range("a1") değerini almak istiyorum. 1 değerini değil.
umarım anlatabildim. Şimdiden teşekkürler..

Selamlar,

Pratik olarak aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. 1. satırdaki ilk minimum hücrenin adresini verir.

Kod:
Sub ADRES()
    MsgBox Evaluate("=ADDRESS(1,MATCH(MIN(A1:E1),A1:E1,0))")
End Sub

Teşekkür ederim hocam.

kodu inceledim ancak uygulayamadım. Ekteki dosyada derdimi daha kapsamlı anlatmaya çalıştım. Bir proje var. bir ürün 3 makina da basılabiliyorsa, yeni gelen sipariş elindeki işi ilk bitirecek olan makinaya yüklenecek. Şu an kullandığım kod çalışıyor ektedeki gibi. ancak makina sayısı arttığında değişken ve if şartları da artıyor. Bu yüzden hali hazırda minumum değerde olan sutun adresi gerekiyor. Yardımınız ve anlayışınız için teşekkürler..

Ekli dosyalar

Selamlar,

Dosyanızdaki kodu aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

HLOOKUP = YATAYARA

Kod:
Sub Değer_Ata()
    Range("A14").Value = WorksheetFunction.Min(Range("A1:E1"))
    Range("A15").Value = WorksheetFunction.HLookup(Range("A14"), Range("A1:E2"), 2, 0)
End Sub

Teşekkürler

tam olarak istediğim gibi oldu şimdi. Hucre yerine değişkenlerimi kullandığımda ifler olmadan kodum çalışıyor. Teşekkürler.

Geri