• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

min değer

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
- olan değerlerde sıfıra en yakın olan değer min olsun istiyorum örneğin -10, -50 burda min değer -50 ama ben - 10 min olsun istiyorum değerler + olunca 10 min 30 max olsun istiyorum

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki DİZİ formüllerini denermisiniz.

Minimum değer için;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(B3:B8;"<0")=0;MİN(B3:B8);MAK(EĞER(B3:B8<0;B3:B8)))

Maksimum değer için;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(B3:B8;">0")=0;MİN(B3:B8);MAK(EĞER(B3:B8>0;B3:B8)))

Hücrelere formül girişlerini CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak tamamlayın. Aksi halde doğru sonuç vermez.

her iki formülüde denedim - değer yazdığım zaman formül hatası veriyor, gönderdiğim örnek üzerinde uygulayabilirmisiniz

Selamlar,

Formülleri deneyerek gönderdim. Hata vermemesi gerekir. Formüller DİZİ formüldür. Hücreye yazdıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk etmelisiniz. Aksi halde doğru sonuç üretmez.

Ekli dosyalar

Min ve max değerlerde düzeltme

örnek 2 dosyasında gönderdiğim değerlerde
B1 ile B8 hücrelerindeki min değer 1 max değer -200 olsun
eğer 200 değeri + ise o değer max olsun

yani rakamlara baktığımız zaman + yada - olması fark etmiyor hangi rakam büyükse max hangi rakam küçükse min olsun

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki DİZİ formüllerini denermisiniz.

Hücrelere formül girişlerini CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak tamamlayın. Aksi halde doğru sonuç vermez.

Önerdiğim formüller sıralamaya göre sonuç üretmektedir. Mesela siz örnek dosyanızda en küçük değerin 1 olmasını istemişsiniz. Fakat veri dizisinde iki adet 1 değeri var. Bunlardan ilki -1 sondaki ise 1 değeridir. Önerdiğim formül mutlak sorgulama yaptığı için en küçük değeri -1 olarak verecektir. Çünkü veri dizisinde -1 ilk sıradadır. Aynı şekilde maksimum formülüde bu doğrultuda size sonuç verecektir.

Minimum değer için;
Kod:
=MİN(MUTLAK(B1:B8))*İŞARET(İNDİS(B1:B8;KAÇINCI(MİN(MUTLAK(B1:B8));MUTLAK(B1:B8);0)))

Maksimum değer için;
Kod:
=MAK(MUTLAK(B1:B8))*İŞARET(İNDİS(B1:B8;KAÇINCI(MAK(MUTLAK(B1:B8));MUTLAK(B1:B8);0)))

Selamlar,

Bir önceki mesajımda önerdiğim formüller işinize yaramıyorsa aşağıdaki DİZİ formüllerinide kullanabilirsiniz.

Minimum değer için;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(B1:B8;MİN(MUTLAK(B1:B8)))>0;MİN(MUTLAK(B1:B8));MİN(MUTLAK(B1:B8))*-1)

Maksimum değer için;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(B1:B8;MAK(MUTLAK(B1:B8)))>0;MAK(MUTLAK(B1:B8));MAK(MUTLAK(B1:B8))*-1)

Son önerdiğim formüller veri dizisinde mutlak koşuluyla minimum ve maksimum değeri ararlar eğer bu değerlerin pozitif olanları listede varsa sonuç olarak onu verir. Eğer aranan değerlerin veri dizisinde pozitif olanları yoksa negatif olanlar sonuç olarak gelir.

Gerçekten çok teşekkür ederim, emeğinize, beyninize sağlık. Allah razı olsun.
Özellikle =EĞER(EĞERSAY(B1:B8;MAK(MUTLAK(B1:B8)))>0;MAK(MUTLAK(B1:B8));MAK(MUTLAK(B1:B8))*-1) bu formül benim işime yaradı.

Selamlar,

Minimum değer için;
Kod:
=MİN(MUTLAK(B1:B31))*İŞARET(İNDİS(B1:B31;KAÇINCI(MİN(MUTLAK(B1:B31));MUTLAK(B1:B31);0)))

Minimum değer için;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(B1:B31;MİN(MUTLAK(B1:B31)))>0;MİN(MUTLAK(B1:B31));MİN(MUTLAK(B1:B31))*-1)

Korhan Hocam,
Minimum değerler için verdiğiniz her iki formülde çalışıyor ancak, B1 ve B31 hücre aralığında henüz girilmemiş değerler varsa sonuç hücresinde MİN değer hep (0) olarak duruyor. Ben aylık evraklara hergün değer giriyorum. Bazı aylar 30,29 hatta 28 çektiğinde haliyle boş kalan hücreler olacak. Bu durumda boş kalan hücreleri göz ardı edebilecek bir formül mümkün müdür ? Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla
(Maksimumlarda böyle bir sorun olmuyor.)

korhan bey vermiş olduğunuz formül için çok teşekürler ilave bir sorum daha olacaktı bazı hücrelere değer değilde rakam girdiğimizde min ve max değerleri görünmüyor. istiyorumki değer girmediğim saate açık yada A yazayım ama min ve max hücrelerinde yine değerler görünsün mümkünmü böyle birşey

=(MUTLAK(MAK(J5:J28))>MUTLAK(MİN(J5:J28)))*MAK(J5:J28 )+(MUTLAK(MAK(J5:J28))<(MUTLAK(MİN(J5:J28))))*MİN(J5:J28)

bu formül ile eksi artı fark etmeksizin maksimum buluyorum fakat aynı hücrelerde artı eksi fark etmeden minumum bulamadım yardımcı olabilirmisiniz

Son düzenleme:
Eğer doğru anladıysam aşağıdaki formül en küçük değerin -10 en büyük değerin 13 olduğu durumda -13 sonucunu verir:

Kod:
=MİN(MİN(J5:J28);MAK(J5:J28)*(-1))

Eğer istediğiniz bu değilse imzamda belirttiğim gibi bir örnek dosya paylaşın ve dosyanızda hangi durumda hangi sonucun olması gerektiğini açıklayarak gösterin.

merhaba,
benimde benzer bir sorunum var F hücresine =min(A1;D1) yazıyorum ve bana 1 satırdaki (A-D arasında bulunan) en düşük degeri veriyor fakat degerler arasında 0(sıfır) var ise bunu dikate alma ve bir sonraki degeri en düşük olarak almasını istiyorum. Ne yapmam lazım. if ile mi yapmam lazım??

merhaba,
benimde benzer bir sorunum var F hücresine =min(A1;D1) yazıyorum ve bana 1 satırdaki (A-D arasında bulunan) en düşük degeri veriyor fakat degerler arasında 0(sıfır) var ise bunu dikate alma ve bir sonraki degeri en düşük olarak almasını istiyorum. Ne yapmam lazım. if ile mi yapmam lazım??

Aşağıdaki formülü DİZİ FORMÜLÜ olarak giriniz (Hücreye yazdıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER ile hücreden çıkınız):

Kod:
=MİN(EĞER(A1:D1<>0;A1:D1))

Eğer doğru anladıysam aşağıdaki formül en küçük değerin -10 en büyük değerin 13 olduğu durumda -13 sonucunu verir:

Kod:
=MİN(MİN(J5:J28);MAK(J5:J28)*(-1))

Eğer istediğiniz bu değilse imzamda belirttiğim gibi bir örnek dosya paylaşın ve dosyanızda hangi durumda hangi sonucun olması gerektiğini açıklayarak gösterin.

Hocam küçük bir örnek yaptım yardımcı olabilirseniz sevinirim

http://dosya.co/wtrghd1z5784/DENEME.xls.html

Minimum değer için; (DİZİ formül)

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(B2:B7;MİN(MUTLAK(B2:B7)))>0;MİN(MUTLAK(B2:B7));MİN(MUTLAK(B2:B7))*-1)

Maksimum değer için; (DİZİ formül)

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(B2:B7;MAK(MUTLAK(B2:B7)))>0;MAK(MUTLAK(B2:B7));MAK(MUTLAK(B2:B7))*-1)

Geri