• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Microsoft Office Excel bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor. ..

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Merhabalar;
"Microsoft Office Excel bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor. Bu durumdan dolayı özür dileriz." Çalıştığım dosyada bu hata mesajını almaya başladım. Office programını tümden kaldırıp yeniden kurdum, aynı hata mesajını yeniden aldım. İşin kötü yanı dosyamı da açamaz haldeyim. Aynı hata ekranında Çalışmamı kurtar ve exceli yeniden başlat diye bir olay var ama o da olmadı her defasında aynı ekran geliyor. Sebebi hikmeti acaba ne olabilir bu işin?
Hata ekranlarında yazanlar ekteki word belgesinde bir fikir verirse...

Ekli dosyalar

Bu da ben de açılmayan form. Bir de olaki bu dosya sizde açıldı, o zaman sorun ne olabilir?

Ekli dosyalar

Sayın harziyan,

Boş bir excel açın.
Araçlar - Makro - Güvenlik 'ten "Çok Yüksek" 'i seçin.

Dosyanızı açın. Güvenlik seviyesi yüksek olduğundan makrolar çalışmayacak ve dosyanız açılacaktır. Ardından "Veri Sorgula" sayfanızdaki A sütununda olan isimleri düzeltin.

Türkçe olmayan değerler yazılmış durumda. Kelimeleri Türkçe karakterlere dönüştürürseniz problem ortadan kalkacaktır sanıyorum.

(Bende de ilk açışımda hata verip kitabı açmadan kapatırken, bahsettiğim düzeltmeden sonra dosyanız açıldı)

:ok::Hocam verdiğiniz bilgi çok iyi oldu. Bırakın sayfadaki türkçe karakterleri ben formumu tasarlarken de hep türkçe karakterler kullanmıştım. Şimdi hepsini değiştirdim. Tikir tikir calisiyor artik. :) Dilinize sağlık.

Sayın Şaban Sertkaya, bu hata benim dosyamdada veriyor, Excel 2007 için nasıl bir yol izmeleliyim,

Merhaba.
Excel 2007 kullanıyorum.Programın açılmasında bir sorun yok.Biraz zaman geçtikten sonra bazen kayıtta bazen de kayıt yapmadan "Microsoft Office Excel bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor.Bu durumdan dolayı özür dileriz." uyarısı alıyorum ve dosyayı kaydedemiyorum.Dosyanın boyutu çok fazla gönderemiyorum.Nedeni ne olabilir?
Teşekkürler...

Geri