• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Microsft Query Hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Query ile yapmak istediğim bir sorgu var.

a-query dosyasındaki verileri "query" vasıtasıyla b-query'e taşıyacak.

Fakat taşırken olması gereken a sutunundaki aynı adların toplamını getirerek b'ye getirecek. ( yani koşullu getirecek, eğer b'de başlık yoksa a'daki veriyi getirmeyecek.)

Abiler umarım yeterince anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Şu kodları b-query dosyasında bir deneyiniz;

Kod:
Sub Emre()
    Dim con As Object, rs As Object
    Dim sorgu As String, dosya As String
    Set con = CreateObject("adodb.connection")
    Set rs = CreateObject("adodb.recordSet")
        dosya = ThisWorkbook.Path & "\a-query.xlsx"
        con.Open "Provider=Microsoft.ace.oledb.12.0;Data Source=" _
        & dosya & ";Extended Properties=""Excel 12.0;hdr=no"""
        sorgu = "Select distinct [F1], sum([F2]) FROM [a$] group by [F1]"
        rs.Open sorgu, con, 1, 1
        Range("A5").CopyFromRecordset rs
    rs.Close: con.Close
    Set con = Nothing: Set rs = Nothing
    dosya = vbNullString: sorgu = vbNullString
End Sub

Zahmet olmadı.

İyi günler...

Murat bey detaylı şekilde tabloyu inceledim, ama sanırım beklentimi karşılamamış şöyleki..

Sorguda, Sum etoplam yaptığı zaman sadece B sutundaki değer toplamlarını değil, A ve B'deki tüm değerleri getiriyor.

Sanırım istediğimde A değeri Sabit bir değer olarak kalacak. Soınuc olarak tablodan çekilen değer sadece etopla.
Karışıklık olmaması için tabloda anlatmaya calistim, ve yapılması istenen şeyin bir adım sonrasınıda göstermeye calistim.
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bana Murat diyebilirsiniz...
yes.gif
Bir mesajda Murat, diğer mesajda Murat Bey demeniz hoş değil.

Size seve seve yardımcı olurdum ama, imzamda da okuyacağınız üzere "Sonradan değişen dosyalarla ilgilenmiyorum"...

İyi günler...

peki, ikinci aşama olan varsayımı boşverin. ilk sorumdaki verdiğiniz sonuca bakın, yani sonuc B sutununa gelmesi gerekirken, A sutununada arananlar geliyor anlatabildimmi ?

Anlıyorum merak etmeyin, bunu bilerek yaptım.
İlk mesaja göre farkeden bir şey olmayacağını düşündüm.
b-query kitabının A sütunundaki verileri D sütununa da kopyalayın. Şimdi makroyu çalıştırın. Bir fark görüyor musunuz ?

Dediğim gibi bu tarz dosyalarla ilgilenmiyorum. Arkadaşlar yardımcı olacaklardır..

İyi günler...

Boşverdim zaten de, garip olan nedir ? :dusun:

Yani sonucta bir yardım platformu ama şahsınız adına söylemiyorum bakın.Herkes cok kaprisli. Yani birisi Kalkıp bana "sen" diye hitap etme diyor. Diğeri kalkıp hocalık taslama diyor. Öbürü kalkıp türkçemizi bozma diyor. kimsenin kötü niyet peşinde olmadığını düşünüyorum, tek amaç yardımına destek olacak birisi ile muhatap olmak. Formda arama yaptıgımda genellikle soruyu soran afedersin gibi müstesna bir kelime yerine Özür dilerim gibi ağır tercümeler kullanıyor.
Mesela şuandaki benim konum; Şimdi ben bir konu acıp yardım istesem yukarıdaki işlem icin siz benim sorumu yanıtlamayacakmısınız? veya step step soru sorsam siz ben birincisini yanıtlarımmı diyeceksiniz ? Anlayamadım yani kaldıki sizinle msnde çok kez excel formulleri üzerine uğraşmıştıkki, halen bende kayıtlısınız. ? adresimde kullanıcı adımla aynı.

Yani kesinlikle şahsınla alakalı değil vekimseyi tenkit etmiyorum. Ama hani bir hadis vardır. "-Veren el alan elden herzaman üstündür." diye. İnsanlar yardım etmeyi neden koşula bağlama gereği hissetsinki? yada hitabet yönünden gurur yapsınki? burası bir yardımlaşma platformu? amaçta yardımlaşmak. Üstün sağlamak veya kaprisli davranmak yada iş yaşamındaki stresi yardım isteyenelerden çıkarmak değil yani...

Ya 2 günde 20yi geçgin soruyu yanıtladım ve yanıtlarken çoğunda buyrun, abi gibi samimi davranmaya calıştım. direktifler içeren cümle kurmamaya özen gösterdim. kaldıki35 yaşında adamım. ayrıca 3 konu açtım, tam olarak üçüde sonuçlanmadı? dün birisi numaramı istedi verdim bana excelde soru sordu bende birazdan ona bakacağım. Yani amac yardım etmekse ve elimizden geldiğince imkanlarımız doğrultusunda yardım etmemiz gerekmezmi.

Anlatabiliyormuyum ortada bir handikap var. Tekraren kimse üzerine alınsın istemiyorum sadece ortamın soğukluğundan yakınıyorum. bu bir iyi niyetli eleştiri formun geleceği için güzel bir örnek düşünenler için tabiki.

Saygılarımla

Ben size, bana Murat deyin, bir mesajda Murat diğer mesajda da Murat Bey demeyin, dedim değil mi ?
Bunu söylememdeki amacım sizce yukarıda yazdıklarınızsa, yani; kaprisli biri olduğu düşünüyorsanız, kendimi sizlerden daha üstün gördüğümü düşünüyorsanız, daha fazla yazıp zaman kaybetmeye hiç gerek yok.

Bir işe başvurduğunuzda sizden bazı kriterleri talep ederler değil mi ? Eğer o kriterlere uyuyorsanız, sizinle görüşülür, uygun görüldüğünde işe alınırsınız.
Ya da üniversite, yurt vs. gibi yerlere burs almak için başvurduğunuzda da sizin genel durumunuza bakıyorlar değil mi ?
Sonuçta onlarda burs veriyorlar, bir bakıma bireylerin eğitimlerinde yardımcı olmak, katkıda bulunmak istiyorlar.
Ama her başvurana burs vermiyorlar, veremiyorlar değil mi ? Sonuçta amaç yardımcı olmak değil mi, verseniz şu bursu ne olur ? .. diyebiliyor musunuz ?
Firmanın ya da kurumun tercihlerine, prensiplerine kimse bir şey diyemez. Tıpklı böyle düşünün. Buradaki gariplik nedir anlamadım ?

Yardımlaşma konusunda, özellikle lütfen bana eleştiri de bulunurken, şimdiye kadar yaptıklarımı ve bundan sonra da yapacaklarımı düşünerek eleştirin olur mu ?
Birkaç kişiye daha yardımcı olmak için sitede harcadığım zaman yüzünden işimden oldum. Kendimi düşünseydim, şimdi burada değil işimin başında olurdum.

Dediğiniz gibi burası bir yardımlaşma platformu ve yardım etme isteği gönülden gelen bir istektir. Eğer içimden geliyorsa yardım ederim, gelmiyorsa etmem. Bu herkes için geçerlidir.
Beni burada yardım etmeye zorlayan da işte o istektir. Yoksa beni buraya bağlayan, soru cevaplamamı zorunlu kılan hiçbir şey yoktur.

Benim en sevmediğim durum: sonradan değişen dosyalardır. Bunu da imzamda belirttim, keşke daha büyük yazabilseydim.
Gönderdiğiniz dosyaya göre size bir yanıt verdim ve yine gönderdiğiniz dosyaya göre hiçbir sorun olmadığı hâlde, işime yaramadı diyorsunuz ve sonra bambaşka dosyalar ekliyorsunuz.
O dosyaları ya en başta ekleyeceksiniz ya da hiç.. Böyle olunca canım sıkılıyor ve devam etmek istemiyorum. Garip olan bu mudur ? Resmen bile bile lades diyorsunuz.
Ayrıca ben size o noktaya kadar yardımcı olmuşumdur, gerisi için de diğer arkadaşlar yardımcı olabilirler. İlla ki o konuyla benim ilgilenmem gerekmiyor ki.
Neyse daha fazla uzatmayayım...

Eğer başka konuda yardıma ihtiyacınız olursa, elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz..

Kolaylıklar dilerim, iyi günler...

Umut ediyorum susmak birçok şeyi anlatır. Kaldıki Üzerinize alınmayın dememe rağmen.
Hayırlı işler.

Ben de: "herkes bildiği, istediği gibi yaparsa sorun olmaz" diyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri