• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mevcut veriler arasında eleme yaparak yeni bir tablo oluşturmak ile ilgili bir soru.

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Merhaba kolay gelsin. yine absrd bir istekle karşınızdayım. Elimde örnek dosyadaki gibi yaklaşık 1500 satır ve 9-10 sütundan oluşan verilerden meydana gelen bir tablo var. Bu tablodaki tüm değerler her gün değişiyor. Tablonun sağ tarafındaki birkaç sütuna bazı formüller yazacağım ona göre bazı değerleri alacağım. Ancak ondan önce mevcut tablodaki verilerin çoğu işime yaramayacak, bunları bir makro yardımıyla elemek istiyorum. Daha sonra kalan veriler üzerinde karışık bir işlemim var. Örnek dosyada açık bir şekilde sorumu yazdım. Mümkünatı olan birşey mi onu da bilmiyorum. Şimdiden teşekkür ederim, belki benzer sorular ve çözümler vardır ama şu an için bakabilecek bir durumda değilim o yüzden vaktinizi aldığım için de özürlerimi sunarım.

iyi çalışmalar,

ismail.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyin:

Kod:
Sub kontrol()
For i = Cells(Rows.Count, "G").End(3).Row To 2 Step -1
If Cells(i, "G") <> 35006 Then
Rows(i).EntireRow.Delete
End If
Next

For j = Cells(Rows.Count, "G").End(3).Row To 2 Step -1
If Cells(j, "E") = 0 Then
Cells(j - 1, "F") = Cells(j, "F")
Rows(j).EntireRow.Delete
End If
Next

End Sub

Yalnız sorunuzda sütunları birbirine karıştırmışsınız sanki, ben doğru olduğunu düşündüğüm şekilde yaptım. Makroyu çalıştırmadan önce dosyanızı yedeklemeyi unutmayın.

Yusuf bey teşekkür ederim, evet istediğim buydu, sütunları ise baya bir karıştırmışım, o esnada önümde başka bir dosya daha açıktı, sanırım ondan dolayı oldu. Dikkatiniz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Geri