• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mevcut Adeti Eşit Dağıtmak Hk.

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhaba

Elimde bulunan dosyada personel kıyafeti dağıtılacaktır.

Örnek 30 adet ceket kaç personel varsa eşit dağıtılacaktır.

Personel sayısı değişken olacaktır. Bazı zamanlar 10 bazı zamanlar 100 olabilir. Bazı zamanlar ise dağıtacağımız adet personel sayısından az olabiliyor.

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

bazı verilerinizde tutarsızlık var ceket 5 adet personel onbir kişi nasıl olacak

digerlerini soyle yaparsınız malzeme adedi bölü personel sayısı= 1 kişiye verilecek malzemenın adedini verir
verileriniz asagıdadır

MEVCUT ADET
GÖMLEK 39 ADET
1.PERSONEL
2.PERSONEL
3.PERSONEL
4.PERSONEL
5.PERSONEL
6.PERSONEL
7.PERSONEL
8.PERSONEL
9.PERSONEL
10.PERSONEL
11.PERSONEL
12.PERSONEL
13.PERSONEL
KAZAK 20 ADET
1.PERSONEL
2.PERSONEL
3.PERSONEL
4.PERSONEL
5.PERSONEL
6.PERSONEL
7.PERSONEL
8.PERSONEL
9.PERSONEL
CEKET 5 ADET
1.PERSONEL
2.PERSONEL
3.PERSONEL
4.PERSONEL
5.PERSONEL
6.PERSONEL
7.PERSONEL
8.PERSONEL
9.PERSONEL
10.PERSONEL
11.PERSONEL

Ben eksik anlatmışım. Eğer 5 adet varsa ve personel 5 ten fazlaysa ilk 5 kişiye dağıtılacak..
Onu atlamışım. Özür dilerim

Hocam Eline sağlık tam isabet olmuş. Merakımdan soruyorum makro değilde formulle böyle birşey yapmak mümkün müdür?

Bide su an ki tabloyu alt alta koyup yüklediğim örnekteki gibi makroyu çalıştırabilir miyiz?

Şimdiden siz değerli hocalara teşekkür ederim. Birçok insanı büyük dertten kurtarıyorsunuz.

Örneğinizdeki gibi yaparsanız makro işinizi görmez. Zaten alt alta olduğunda isteğinizi uygulamak zor olacağından (ben yapamam şahsen) gördüğünüz şekilde hazırladım.

"Formüllerle ya da alt alta olmaz" diyemiyorum, bu sitede "olamaz" dediğim bir çok sorunu sayın üstadlarımız başarıyla çözüme ulaştırıyorlar.

Bana göre en mantıklı çözüm benim yaptığımdır. Başka üstadlarımız farklı çözümler bulurlarsa ben de faydalanırım.

Geri