• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metnin bir kısmını esas alarak düşeyara yapabilmek

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
İyi günler. Ekteki dosya sürekli değişen ve uzun veriler içeren bir çalışmanın örneğidir. Sayfa1 içinde verileri gruba göre sıraladım. Sayfa 2 de alınacak çalışma sayfası içinden gerekli olanları bulup karşına hangi grupta yer aldığını yazmasını istiyorum.
Örnek: sayfa1 içinde excel “T” grubunda yer alıyor. Çalışma sayfasında “www.excel.web.tr” olarak yer alıyor. Burdan “excel” kelimesini alıp sayfa1 de hangi grupta karşısına o grubun başlığı olan”T” yazmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

Bu konuda halen yardım bekliyorum. Galiba farkedilmedi sorum. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

benzer bir konuda benimde böyle bir ihtiyacım olmuştu. şu an dosyayı yapan arkadaşımızı hatırlayamıyorum. benim işime yaradı umarım sizinde yarar.bul butonuna bastıgınızda tablo sekmesindeki metinlerin yanına aradığınız kelimeler varsa onu yazıyor

Ekli dosyalar

Merhabalar.
Bu çözüme benimde çok acil ihtiyacım var. DÜŞEYARA veya YATAYARA formülü ile pek mümkün görünmüyor. Veya ben başaramadım. Aslında bize lazım olan VLOOKUP veya DLOOKUP koduna Like işlevini yerleştirebilmek. Hem VBA kodu ile olursa daha stabil çalışır ve veri tabanında şişkinlik yapmaz. Bir başka çözüm yoluda verilere access e atıp sorgu ile rapor oluşturlabilir ve tekrar excele dönüştürülebilir. Bu yöntem üzerinde çalışmaya başlayacağım çözüm bulursam paylaşırım.

Ben yanıt yazarken çözüm gelmiş galiba:) Teşekkürler Emrehan26

benzer bir konuda benimde böyle bir ihtiyacım olmuştu. şu an dosyayı yapan arkadaşımızı hatırlayamıyorum. benim işime yaradı umarım sizinde yarar.bul butonuna bastıgınızda tablo sekmesindeki metinlerin yanına aradığınız kelimeler varsa onu yazıyor

Bu çalışmada güzel olmuş ama benim için uygun değil. Ben yanına gelecek grup başlıklarına göre çalışmaya devam etmek durumundayım.

Makro konusunda bilgi sahibi olmadığım için yapamıyorum. şayet formülle bir yolu varsa onuda ben bilmiyorum.

yardımınız için teşekkürler. Belki ihtiyacıma uygun çözüm bulacak birileri vardır ;)

Geri