• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

metni sütunlara dönüştür

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 tr
Merhaba

Makroları kullanarak bir tablo hazırlıyorum. Tabloda tarih sütunu altındaki tarihleri çalıştığımız programa yükleyebilmemiz için hücreleri metne çevirmemiz gerekiyor.Normalde bunun için hücreleri seçip metni sütunlara dönüştürden metin deyip devam ettiğimizde sorun yok ama bu işlemi makro ile yapmak isterseniz tarihler metne dönüşüyor ama tarih aralarındaki noktalar "/" a gün ve ayda ters şekilde çıkıyor. örneğin. 20.10.2003 10/20/2003 şeklinde görüntüleniyor.

Windowsun dil ayarları normal. Yanlış anlamıyorsam vba ingilizce kullanıldığından makro çalıştığında tarihte o şekilde dönüşüyor.
Test amaçlı windowsun tarih ayarlarını aa.gg.yyyy şeklinde değiştirdim.Böyle yapınca makro çalıştığında tam tersi bu sefer gg.aa.yyyy şeklinde dönüştü ama bu sefer tarih yazarken excele önce ayı sonra günü yazmak gerekiyor.
ekte örnek olması için bir dosya paylaştım orada bu durumu test edebilirsiniz.

Benim ihtiyacım örneğin f sütunundaki tüm tarihleri vba kullanarak metne çevirmeliyim ama aynı görünecek şekilde. / işini ctrl+h düzelt özelliği makrosu kaydedip kodunu alıp kullanarak çözdüm ama gün ve ayı değiştiremiyorsunuz çünkü hücre metne dönüştüğünden farklı bir işlem yapıca yeniden başka bir biçime geçiyor.

Hücreleri biçimlendir->Metin özelliği farklı bir şey o metne çevirmekle aynı şey değil o yüzden bana yaramıyor.

Forumda buna benzer bir konu bulamadım ve çıkmazdayım.Vakit ayırıp yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Yanlış mı anladım bilmiyorum ama aşağıdaki şekilde bir deneyin.
Kod:
Cells(satir + 1, 3) = Format(Day(Cells(satir + 1, 1)), "00") & "." & Month(Cells(satir + 1, 1)) & "." & Year(Cells(satir + 1, 1))

Merhaba

Dönüşünüz için teşekkür ederim. Komutu çalıştırmadım. Boş bir modüle ekleyip çalıştırmam mı gerekiyor? Hata alıyorum o şekilde.

Merhaba.

Aşağıdaki kod satırının işinizi görmesi lazım.
İlgili alanı seçip aynı alanda sonuca gitmek istiyorsanız;
............
Düzeltme: 10 numaralı cevap dolayısıyla bu cevap silindi.

Merhaba

Kodları denedim. "aralık biçimle 59" A sütunundaki verileri faklı biçimde B sütununda kopyalayıp gösteriyor. Hücre biçimi tarih olarak kalmaya devam ediyor.

Ay_yıl kodunu çözemedim. A2 seçip ya da başka şekilde bir değişiklik olmadı

Ay yıl kodu A sütunundaki verileri parça parça alarak gün + nokta + ay + nokta +yıl şekline getiriyor.Asıl kullanmanız gereken kod o düğmeye de atanmış durumda idi.

Merhaba

Deniyorum sizi de uğraştırıyorum ama düğmeyi çalıştıramadım. Aralık biçimlendir 59 makro penceresinden çalışıyor.

Ekte dosyayı gönderiyorum.

Gönderdiğiniz tabloda a sütunundaki tarihleri b sütununa istediğimiz biçimde getiriyoruz. Düğmeyi çalıştıramadı. makrodan kodu çalıştırdığımda ki halini görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Ömer Bey merhaba

Kodu ekleyeceğim yeri anlayamadım. Selection için for döngüsünümü kaldıracağım.

Merhaba.

Aşağıdaki gibi dener misiniz?
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]Sub TARİH_METNİ()
    For sat = [B][COLOR="Red"]2[/COLOR][/B] To [B][COLOR="red"]15[/COLOR][/B]: Cells(sat, "[B][COLOR="Blue"]A[/COLOR][/B]") = Cells(sat, "[B][COLOR="blue"]A[/COLOR][/B]").Text: Next
End Sub[/FONT]

Ömer Bey bakmadığımı sanmayın evde daha detaylı deneyip size dönüş yapacağım. Teşekkürler.

Tekrar merhaba.

--Hem A sütunundaki gibi METİN olan alan üzerinden,
--Hem de C sütunundaki gibi TARİH olan alan üzerinden

denemiştim. Sonuç her iki durumda da aynı ve METİN.
.

Diğer kodları kaldırdım. Yalnız Ömer Beyle benim kodlar kaldı. Şimdi düğme ile çalıştırırsanız benim kodlar çalışır. İsterseniz F8 ile satır satır çalıştırıp bakın.

Ekli dosyalar

merhaba

Evet programı çalıştırdım. Sütundaki biçimler değişiyor. bu formülü başka bir kodun altında kullanabilir miyim bakacağım teşekkür ederim.

Ömer Bey merhaba

Yazdığınız kod istediğim işi yapıyor. Teşekkür ederim. Yalnız kullanımım da bir kaç yerde belirtmek istediğim şeyler var.

ilki , işlemi bitirmesi uzun sürüyor. Şu an kodu 12 satır için düzenledik ama ben tablom da 3 ayrı sütunda 5000 satırda çalıştıracağım.
örn. f2:g5001 , g2:g5001 gibi. örneğin ekte paylaştığım dosyada kodu değiştirip 5000 satır yaparak deneyebilir misiniz.

Ekte paylaştığım dosyada farklı kaydet düğmesini test edebilir misiniz. Yapmak istediğim şey girişler yapıldıktan sonra masaüstüne nesnelerden ve formüllerden arınmış temiz bir kopyanın gelmesiydi. Bununla ilgili ekteki dosyayı çalıştırdığınızda masaüstüne gelen kopya da hücredeki değerler #### şeklinde geliyor.

Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Ömer Bey tekrar merhaba ,

Bir önceki mesajımda kopyalama işlemi sonrası #### getiriyor demiştim.
Sanırım yanlış anlamıyorsam hücredeki veriler başka bir excele kopyalandıktan sonra metne dönüştüğünde verileri gösteremiyor. kopyalamadan sonra enter yapılması gerekiyor sanırım.

Verdiğiniz kodu kopyalama öncesine eklediğimde sıkıntı olmadı. Önce dönüştürüp sonra kopya alınca sıkıntı çıkmadı bilgi vermek istedim.

Bu işlemi yapması çok uzun sürüyor.Yaklaşık 4 dk ya yakın tamamlanması için bekliyorum. Acaba boş hücreleri atla gibi bir şey yaparak hızlı bitirmesini sağlayabilir miyim.

Şu an bilgisayar başında değilim, uygun olduğumda bakarım.

Tekrar merhaba.

Belge ekte.

10.000 satır 3 sütun (30.000 veri) işlemi, benim bilgisayarımda 5-6 saniye sürüyor.

Belgeyi silin uyarısı yerine her seferinde farklı adla kayıt yapılmasını sağlamak için,
belge adlandırmasına tarih ve saati de ekledim.

Kolay gelsin.
.

Ekli dosyalar

Ömer Bey merhaba ,

Dosyayı denedim çok hızlanmış gerçekten elinize sağlık çok güzel oldu.
Nasıl yaptığınızla ilgili kısa bir açıklama yapabilir misiniz.
Teşekkür ederim.

Geri