• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

metni sayıya çevirmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Arkadaşlar şimdiye kadar hep sayıyı metine cevirmekle ilgili örnekleri çoğunlukla görmekteyim. ancak sıkıntı şurada, webden banka ekstrelerini excele kopyaladığımızda veya kullandiğimiz muhasebe programından excele cektiğimiz verilerde sayılar metin olarak geliyor. bu metin biçimini sayıya çevirmek icinse hucredeki rakamlari tek tek manuel girmek icab ediyor. sayıyacevir formulü ise işe yaramıyor. bununla ilgili etkili çözümünüz varmıdır? yardımcı olursaniz sevinirim.

teşekkürler

Merhabalar

Sayının, Metin olarak algılanmasının sebebini anlamak için; örnek küçük bir dosya ekleyiniz.

Formülasyon çözümü için; F2 hücresine

=SAYIYAÇEVİR(YERİNEKOY(YERİNEKOY(E2;",";"");".";","))

formülünü yazınız ve aşağıya doğru kopyalayınız.

veya adım adım aşağıdakileri de gerçekleştirebilirsiniz.

0) E Kolonunu seçin.
1) Menüden; Düzen->Bul komutunu çalıştırın
2) Değiştir sekmesinde; Aranan'a -> "," (virgül) ve Yeni Değer'e hiçbirşey yazmayın.
3) Tümünü Değiştir deyin.
4) Tekrar Menüden; Düzen ->Bul
5) Değiştir sekmesinde; Aranan'a -> "." (nokta) ve Yeni Değer'e "," (virgül) yazın.
6) Tümünü Değiştir deyin.
Şu anda tüm verileriniz, sayıya dönüşmül olmalı.

sayın fpc,
problem çözüldü yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Metin sayıya dönüşmüyor yardım ltf?

Merhaba,
benimde benzer bir sorunum var. ek dosyadaki bilgiler açıklandığı biçimde sayıya dönüşmüyor bunu nasıl dönüştürebilirim?. yardımcı olur musunuz?

Merhaba,
benimde benzer bir sorunum var. ek dosyadaki bilgiler açıklandığı biçimde sayıya dönüşmüyor bunu nasıl dönüştürebilirim?. yardımcı olur musunuz?

Merhabalar

B8 hücresine aşağıdaki formülü yazınız.

=TOPLA.ÇARPIM(DEĞİŞTİR(B2:B6;UZUNLUK(B2:B6)-1;2;"")*1)

excellde metin-sayı meselesi.

Merhaba,

Ekli dosyalar

tablodaki rakamları tarıyorum toplam almıyor..örneğin faiz sütununu tarıyorum sayıları tanımıyor..ne açıklaması yazayım anlamadım ki..benzer bi sürü konu tartışılmış..anlıyorsanız yrd.ltf.

merhaba
ben şu an tarıyorum altta toplam alıyor siz başka sayfada çalışıyorsunuz herhalde

çalıştığınız aynı excel sayfasımıdır bu yoksa başka çalışma sayfanız mı var_?
eğer ki bu sizin sayfanız ise araçlar hesaplamalar otomatik işaretleyip deneyiniz
denemek için rakamları değiştirin f9 fonkisyon tuşuna basın

Merhaba,

Önce A:G sütunlarını seçin ve Ferhat Bey'in #4 nolu mesajındaki 1-6 arası belirtilen adımları uygulayın. İşlemi bitirmeden,

Aranan değer bölümde iken klavyeden ALT 0160 tuş kombninasyonuna basın, yeni değer bölümünü boş bırakın ve tümünü değiştir butonunu çalıştırın.

Bu işlemlerden sonra veriler sayıya dönüşecektir..

.

Lutfen Yardım

Arkadaslar Merhaba,

Ekteki E sütunudaki veriyi sayıya donusturemiyorum yardım edebikir misiniz? Tesekkurler.

Ekli dosyalar

Sayın tlg122

O hücrelerinizin solunda ünlem işareti çıkıyor.O ünlem işaretine tıklayın "Sayıya Dönüştür" seçeneğini işaretleyin. Daha sonra "Sağ Tık" , "Hücre biçimlendir" menüsünden "Sayı" seçeneğini işaretleyin.
Bu işlemi sol üst köşesinde yeşil üçgen olan tüm hücreleri seçerek yapabilirsiniz.

Veya herhangi bir boş hücreye 1 yazın ve o hücreyi seçip "kopyala" deyin. Yina sol üst köşesinde yeşil üçgen olan hücreleri seçip, Sağ tık "özel yapıştır" "Çarp" seçeneğini işaretleyip tamam deyin. Daha sonra hücre biçiminden "sayı" seçin .

...

herhangi bi komşu sütuna 1 yazın ardından kopyalayın.
Sayıya çevireceğiniz satırların tümünü seçip özel yapıştır deyin.
PopUp da işlem seceneğinden çarp işaretleyip tamam ı tıklayın.

Hepsi bu kadar kolay gelsin...

Değerli Arkadaşlar Merhaba, Excelde makro ile yazılan sayıları, sayı olarak algılamıyor, metin olarak algılıyor dolayısıyla işlem yapmıyor. Sayıdüzenle dedim olmuyor, Sayıyaçevir dedim yine olmadı, 1 ile çarptım yine olmadı. Hep DEĞER! hatası veriyor. Bu sorunu çözebilecek arkadaş var mı? İlginize şimdiden TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Örnek İhale İlan Süresi Tespiti isimli dosya ektedir. C7, C8 ve C9 hücrelerindeki sayılar makro ile yazılmış olduğundan, excell bu sayıları, sayı olarak algılamıyor, metin olarak algılıyor dolayısıyla işlem yapmıyor. İşlem yapar hale nasıl getirebiliriz.

Ekli dosyalar

Geri