• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metinleşmiş sayılarda toplama işlemi

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 starter
Merhaba arkadaşlar, bir süredir takip ettiğim başarılı forumunuzun çok uzun ömürlü olmasını diliyerek soruma geçiyorum..
Benim elimde satırlar ve sütunlarca veriler var.. Sorum şu, verilerin bittiği satırda o sütunun toplama işleminin sonucunu yazdırmak istiyorum fakat; burada istemediğim (-1) ve boş hücre gibi hücreleri ayıklamasını istiyorum, yani basit bir =Sum(..) yapamam.. Örnek vermek gerekirse:

5 12
10 9
-1 5
3
11
... ...

gibi. Buradaki -1 ve boşluklar olmadan (...)'nın olduğu yerde toplama işlemini yapmasını yani 26 yazmasını istiyorum, yanına da 29 tabiki. Umarım derdimi açık bir şekilde anlatabilmişimdir. Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum, ben de yazmaya çalışıyorum fakat durum pek iç açıcı değil. İyi günler

işlemin kolay ama sorunun en azından bir dosya ile destekle verilerini gorelim sonrasi kolay dosyanıda bizim eklememizi bekleme

haklısınız, özür dileyerek acemiliğime vermenizi bekliyorum.. Teşekkürler
Not: Kırmızıyla boyadığım yerlere, toplama işlemi sonucu gelecek.. Daha net anlatabilirim diye düşündüm

Ekli dosyalar

Öncelikle dosyanızdaki verileri sayı hale dönüştürün bunun içinde "." işaretlerini ctrl+h değiştir penceresi ile "," işaretine çevirin. Daha sonra aşağıda verdiğim formülü A32 hücresine kopyalayın. Son olarak bu hücredeki formülü diğer hücrelere kopyalayarak çoğaltabilirsiniz.

=ETOPLA(A1:A31;">0";A1:A31)

ondalık ayıracım zaten nokta ömer bey..
Levent bey ingilizce kullanıyorum, "sumif" ile yaptım, sonuç #NAME?

İngilizce ise aşağıdaki gibi deneyin.

=SUMIF(A1:A31,">0",A1:A31)

Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Sorunum sayenizde çözüldü. :)

Geri