• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metinde arama Yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esolen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar Merhaba;

Bir hücrenin için uzun metin var. BU metinin içinde aradığım standart bilgiler var.
Örnek İstanbul'un ilçeleri. Bunları bir sonraki hücreye nasıl formül ile getirebilirim.
Örnek dosya ektedir. Altın üye olmama rağmen dosyayı malesef ekleyemedim.

Yardımınızı rica ederim.
Selamlar

Örnek dosya ekleme ya da link paylaşımı yaparsanız dosyanız üzerinden çözüm sunulması daha doğru olacaktır.

Merhaba,
  • J1 hücresine veriniz,
  • I1:I38 aralığına İlçeleri,
girerek deneyiniz.
Kod:
=İNDİS(I$1:I$38;KAÇINCI(;EĞER(MBUL(I$1:I$38;J1);;"");))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
Eğer İstanbul'un ilçelerini tümünü bir hücre içerisinde istiyorsanız bu işlem Formüller ile yapılmaz.(yapılamazdan kastım epey yardımcı sütun kullanmak lazım)

Daxe Syán

Son düzenleme:
I (Isparta) Sutununa İstanbuln İlçelerini Yazdım
Formülü dediğiniz yere koyduğumda sonuç çıkmadı

Merhaba,
  • J1 hücresine veriniz,
  • I1:I38 aralığına İlçeleri,
girerek deneyiniz.
Kod:
=İNDİS(I$1:I$38;KAÇINCI(;EĞER(MBUL(I$1:I$38;J1);;"");))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
Eğer İstanbul'un ilçelerini tümünü bir hücre içerisinde istiyorsanız bu işlem Formüller ile yapılmaz.(yapılamazdan kastım epey yardımcı sütun kullanmak lazım)

İlçeler farklı hücrelerde olacak

Örnek dosya ekleme ya da link paylaşımı yaparsanız dosyanız üzerinden çözüm sunulması daha doğru olacaktır.

Dosya eklediğiniz taktirde diğer Arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Benim açıklamalarınızdan anladığım buydu.

Sayın bzace'nin formülü çalışıyor. Formülde J1 yerine C2 yazmanız gerekiyor. Yalnız bu formül büyük küçük harf duyarlı galiba, çünkü J sütunundaki listeyle birebir aynı olmazsa sonuç hata veriyor:

Kod:
=İNDİS(I$1:I$38;KAÇINCI(;EĞER(MBUL(I$1:I$38;C2);;"");))

Ayrıca bir handikapı da şöyle; eğer hücre içinde aslında ilçe adı olmayan ama ilçe listesinde bulunan bir veri varsa onu getiriyor. Örneğin Silivri caddesi Esenler İstanbul verisinde Esenler sonucunu arıyorsunuz ama formül Silivri sonucunu veriyor. Bu adres tamamen farazi ama örneği anlamanızı istedim (İstanbul'un ilçelerini ve cadde/sokaklarını bilmiyorum sonuçta ;) )

Yusuf bey,
Büyük küçük harfe ile alakası olmaması gerekiyor.
Örnek;

yada ben söylediklerinizi anlamadım. Diğer husus hakkında bir fikrim yoktur.

İlk yaptığımda duyarlıymış gibi gelmişti ama şimdi öyle bir problem yok. Muhtemelen ilçeler I40'a ama formül I38'e kadar olduğu için bu hatayı yanlış anladım, çünkü kontrolü üsküdar için yapmıştım.

Alternatif olsun,

Kod:
=DOLAYLI("I"&MAK(EĞER(YERİNEKOY(KÜÇÜKHARF(C2);KÜÇÜKHARF($I$1:$I$40);"";1)=C2;0;SATIR($1:$40))))

Malesef Formülü copy/Pes yapmama rağmen olmadı

HEr iki arkadaşımızında önerdiği formülle denedim olmadı.

Dosyayı tekrar ekliyorum.
bir yerde yanlış yapıyorum ama anlayamadım.
Yazdıklarınız defalarca okudum ama malesef sonuç alamadım.

Formülü yeşil alana yapıştırdım

Ekli dosyalar

Formül dizi formülü olduğundan hücreden çıkarken CTRL+SHIFT+ENTER kullanılmalıdır.

Geri