• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metin Uzunluğunu Pixel ve Point Değerine Çevirmek

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Userform üzerindeki herhangi bir nesneye (label, textbox v.s.) yazılan metinlerin uzunlluklarını Len(metin) komutu ile bulabiliyoruz. Ancak, bunun yanısıra yazılı metnin uzunluğunun Pixel ve Point değerini nasıl bulabilirim?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Merhaba;
Zihin egzersizi şeklinde cevap vermek istedim. Bazen bende bu tip bir şeye takılıp kalıyorum çünkü.
Yazılı metindeki olası her karaktere bir uzunluk atayarak (f:6 o:8 n:8 t:6 i:3 a:8 b:8 c:8 gibi) (tek bir font tipi için tabi ki) ve bir döngüyle kontrol ettirip bu uzunlukları toplayarak, iki karakter arası boşluk için de sabit bir pixel sayısı ekleyerek sonuca ulaşılabilir. Bir kaç deneme yanılmadan sonra çok doğru sonuçlara ulaşılabilir. Hatta font büyüklüğüne göre pixel büyüme oranı bile tespit edilip, otomatik arttırılıp azaltılabilir. Hatta fonksiyon yazılarak bu hesabın otomatik yapılması sağlanır. :)

Merhaba;
Zihin egzersizi şeklinde cevap vermek istedim. Bazen bende bu tip bir şeye takılıp kalıyorum çünkü.
Yazılı metindeki olası her karaktere bir uzunluk atayarak (f:6 o:8 n:8 t:6 i:3 a:8 b:8 c:8 gibi) (tek bir font tipi için tabi ki) ve bir döngüyle kontrol ettirip bu uzunlukları toplayarak, iki karakter arası boşluk için de sabit bir pixel sayısı ekleyerek sonuca ulaşılabilir. Bir kaç deneme yanılmadan sonra çok doğru sonuçlara ulaşılabilir. Hatta font büyüklüğüne göre pixel büyüme oranı bile tespit edilip, otomatik arttırılıp azaltılabilir. Hatta fonksiyon yazılarak bu hesabın otomatik yapılması sağlanır. :)

Selam,
İşte ben de bu yüzden bu konuyu açma gereği duydum. Belki tek bir komutla olabilir.
Forum arkadaşlarımdan yardımlarını bekliyorum.

Geri