• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metin Olarak Görünen Rakamları Sayıya Dönüştürmek

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
İnternet üzerinde her gün indirdiğim yaklaşık 100 bin sayı var. Bu sayılar içerisinde bazıları örnekte de verdiğim gibi metin olarak iniyor. Bu sayılar içerisinde düşey ara formülü ile istediğim verileri çektiğim için bu metin olarak görünen sayılar olması nedeniyle hatalar olmakta. Makro kaydet yöntemi ile olmuyor. Hücredeki hata imlecini makro çalışırken sayıya dönüştür dediğimde kodda bir şey görünmüyor. Örnek dosyamda da anlatmaya çalıştım. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

A sütununu sayı olarak biçimlendirin.
Sonra B1 hücresinide sayı olarak biçimlendirin.
B1 hücresine 1 yazın.
B1 hücresini kopyalayın.
Sonra A sütununda düzelecke aralığı seçin.
Sağ click ile özel yapıştır seçin.
Oradanda Çarpma yı seçin.
İşlem tamamdır.:cool:

Evren Hocam. Tek kelime ile harika. Böyle pratik bir cevap size has olurdu. Çok sağolun

Merhaba,
Alternatif
Sayıları seçtikten sonra ilk hücrede excel bir uyarı verir. O uyarıyı açın, seçeneklerin içinde sayıya dönüştüre tıklayınız.

Hergün yaptığım için, naçizane bir öneride benden gelsin.
İlgili sütun seçilip "text to column" -finish, yaptığındada işini görür...
excel-text-columns-ribbon-603-176.png

Selam Arkadaşlar,

Peki metin olarak gözüken sayıları makro ile dönüştürebilir miyiz? Nasıl bir kod bu işlemi yapar?

Teşekkürler
Saygılarımla

Sayın Arkadaşlar,

Forumda 17.05.2011 tarihinde Sayın Xternet in ekteki dosyada sormuş olduğu aynı soruya Sayın İhsan Tank ın yazdığı kod ile çözüm bulunmuştur. aynı sorunu yaşayanlar için makrolu örnek dosya ektedir.

Emeği geçen herkese teşekkürler
Saygılarımla

Ekli dosyalar

makro kodu bu

Sub sayıyaçevir()
Dim i As Long
i = Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
Range("G1").Copy
Range("B2:B" & i).PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlMultiply, _
SkipBlanks:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
Range("G1").Select
End Sub

Merhaba,

Ben bu işlemin tam tersini yapmak istiyorum, sayıları metin formatına çevirmek istiyorum. Formülle yapmanın yolu var mıdır?

***Sayılar metin olarak yazılmayacak, metin biçiminde saklanan sayıya dönüşecek.

Hücreye tıklayıp başına tek tırnak koyunca oluyor fakat yüzlerce satırda tek tek yapmak gerekiyor, formülle tek seferde yapmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Sayıların olduğu alanı seçin.
VERİ-METNİ SÜTUNLARA DÖNÜŞTÜR seçeneğini seçin.

İLERİ-İLERİ-METİN-SON seçeneklerini seçerek işlemi tamamlayın.

Bu adımları izeleyerek (İLERİ-İLERİ-SAYI-SON) metin biçimindeki sayısal değerleri sayı olarakta çevirebilirsiniz.

Geri