• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

metin olarak görülen sayıdaki "0" rakamı durmuyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
merhabalar ;
programdan çektiğim excel verisindeki metin olarak saklanan hücreleri sayıya çevirdiğimde başta bulunan "0" değeri gidiyor ama ben gitmemesini istiyorum.
0101 olan değer
101 oluyor.
örnek dosyayı ekliyorum
şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Eğer başında tek sıfır varsa bu sayıların olduğu tüm sütunu seçip sağ buton tıklayıp format cells yani hücre biçimlerini seçip en aşağıda ki custom yani isteğe göre uyarlanmışı seçerek sağ tarafta Type yani tür satırına 00# yazarak onaylayın artık bu sütunda başında 0 olan sayıların 0 ları görünecektir

Soldaki sıfırın gerçek anlamda sabit kalması için hücreyi METİN olarak biçimlendirmeniz gerekir.

Aslında benim yazdığım öneride karakter sayısına göre değişkenlik gösteriyor. eğer 10 haneli bir rakamın başında sıfır varsa ve customdan 00# konulursa yine başındaki sıfır görünmeyecektir. 10 haneli sayı içinse 10 tane sıfır ve #işareti yazılması gerekecek. Korhan beyin dediği gibi hücreleri text modunda biçimlendirmek en kalıcı çözüm. yazdığım şey hani her zaman geçerli olabilecek bir bilgi olmadığı için ayrıca açıklama yapma gereği hissettim

Eğer başında tek sıfır varsa bu sayıların olduğu tüm sütunu seçip sağ buton tıklayıp format cells yani hücre biçimlerini seçip en aşağıda ki custom yani isteğe göre uyarlanmışı seçerek sağ tarafta Type yani tür satırına 00# yazarak onaylayın artık bu sütunda başında 0 olan sayıların 0 ları görünecektir
teşekkürler
denedim ama olmadı.

Geri