• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

metin içindeki formülü koyulaştırma

Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit
office 10
benim excelle ilgili bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.

=" Program "&A1&" mesleğinde düzenlenmektedir örnek Katılımcı bu meslek dışında "&A2&" başka işlerde çalıştırılamaz."

seklinde hücreye formül yazdım

metin içindeki görülen bu 2 yer formüllü, ben entere bastığımda bu 2 yerde yazanlar koyu olmasını istiyorum. bu 2 yerde yazanlar kelime,cümle
yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Lütfen mesajlarınızı alâkasız başlıklar altına yazmayınız. Forum kurallarına uygun başlıklar kullanınız.

Başlıklarınızda ACİL / YARDIM gibi ifadeler kullanmanıza gerek yok. (Zaten forum kurallarına aykırı bir durum...)

Boşta olan arkadaşlarımız size en kısa sürede yanıt vereceklerdir.

Sorunuzu makrolar bölümüne sormuşsunuz.

Formül içinde kullanılan ifadeler maalesef koyu harfle yazılamıyor. Yazılması için hücrenin formülden arınması gerekir. Yani metne dönüşmesi gerekir.

Eğer bu şekilde çözüm işinize yararsa aşağıdaki kodu deneyiniz. Formül olan hücrenizi seçip kodu çalıştırınız.

Kod:
Sub Makro()
    With ActiveCell
        .Font.Name = "Calibri"
        .Font.Size = 11
        .Value = " Program " & Range("A1").Value & " mesleğinde düzenlenmektedir örnek Katılımcı bu meslek dışında " & Range("A2").Value & " başka işlerde çalıştırılamaz."
        .Characters(Start:=10, Length:=Len(Range("A1").Value)).Font.Bold = True
        .Characters(Start:=72 + Len(Range("A1").Value) + 1, Length:=Len(Range("A2").Value)).Font.Bold = True
    End With
End Sub

özür dilerim 2 gündür sabahlara kadar bunla uğraşıyorum. işim için gerekliydi.çok sağolun

hocam tekrar değişiklik yapıyorum a1 ve a2 hücresinde değiştirmiyor. hocam birde hep bu cümleyi yazacazmı

.Value = " Program " & Range("A1").Value & " mesleğinde düzenlenmektedir örnek Katılımcı bu meslek dışında " & Range("A2").Value & " başka işlerde çalıştırılamaz."

Siz nasıl bir çözüm arıyorsunuz?

hocam açıkçası ben doğrudan temin programı arıyorum
tamamiyle otomatik yapacak her şeyi

doğrudan temin

hocam örnek gönderdim.

Son düzenleme:
hocam bir örnek daha gönderdim aradığım açıkçası bu bu olursa işimin yüzde sekseni çölüyor

Ekli dosyalar

"KARAR TUTANAĞI" sayfanızdaki satırlarda açık renkli yazıları da "VERİ" sayfanızda ayırarak yazarsanız dinamik olarak biçimlendirme yapabilirsiniz. Yani 5 nolu mesajınızda belirttiğiniz gibi "hocam birde hep bu cümleyi yazacazmı" sorunuz böylece çözülmüş olur.

İlgilenen olmazsa akşam müsait olduğumda sorunuzu yanıtlarım.

hocam cok sağolun
sigilenirseniz sevinirim. ben bir tane örnek dosya buldum bu formüle benzer ama bir türlü çözemedim. size göndereyim isterseniz. ama bunu yapan arkadaş aynı kitap içinde yapmış örnek olarak bir bakarsanız hocam

Ekli dosyalar

hocam sağolun ilgilenirseniz sevinirim.

hocam bir örnek daha gönderdim aradığım açıkçası bu bu olursa işimin yüzde sekseni çölüyor

Örnek dosyanız uygun, çözüm eklid dosyadadır.
veri sayfasında değişiklikler yaparak, sayfadaki "YAZ" butonu ile çalıştırıp deneyin.

Ekli dosyalar

turist
hocam cok teşekkür ederim
ilerleyen günlerde sizden yine yardım isteyebilirmiyim

hocam ben size ne diyeyim ki beni çooook mutlu ettiniz ya ALLAH ta sizin yüzünüzü güldürsün.bu saat oldu bendeki örneklere göre yapayım dedim. yapamadım. excel.web açtım siz yapmışsınız göndermişsiniz..Sizden ALLAH razı olsun. ustasınız çok teşekkür ederin.

Bana 1 kod öğretene 40 yıl duacı olurum. hep dua edecem.vallahi çooook işme yarayacak böyle bir formül yok ne bu sitede ne internette nede dünyada çok sağolun

Sayın murattamer,
Çok teşekkür ederim, teveccühünüz.
Forumumuzda, çok faydalı bilgiler ve konusunda uzman birçok arkadaşımız bulunuyor.
Elimden geldiğince, bilgim çerçevesinde ben de yardımcı olmaya çalışıyorum.
Sağolun....

turist hocam OTOMATİK SATIR VE SUTUN EKLEME.xls bu dosyamı yaptınız ya.
üzerine laf yok hocam ben kodlara baktım anlamadım olmadı.
sizden son bir ricam olsa 20 satırlık yaptınız ya hocam bunu 35 satırlık yapabilirmiyiz. taksit taksit istiyorum ama bu kalemler 30-35 arası olabiliyor ,bozmak istemiyorum tabloyu

tamam hocam sağolun tek sorun bu kaldı valla sabahtan bu saate kadar uğraşıyorum olmadı :(

Geri