• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metin içinde sayı seçme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2017
Türkçe
Merhaba ,

Herhangi bir kelime içerisinde yer alan 404 rakamını seçmek istiyorum . Bu kelimeler bazen adres bazen iş ile ilgili açıklamalar olabiliyor.

Formül konusunda yardımınıza ihtiyacım var.

İyi günler

Ekli dosyalar

Seçmekten kastınız ne?

Seçmekten kastınız ne?

Seçmek derken yanlış ifade etmişim kusura bakmayın. Yeni bir kelime içinde geçen 404 rakamını yan hücreye 1 vb. olarak göstersin istiyorum. O hücrede 404 geçtiğini bilmek ve filtreleyebilmek için

Aşağıdaki formül hücre içinde kaç tane 404 ifadesi olduğunu belirtir, 404 yoksa Yok yazar:

=EĞER(UZUNLUK(B3)=UZUNLUK(YERİNEKOY(B3;404;""));"Yok";(UZUNLUK(B3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B3;404;"")))/3)

Merhaba,

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MBUL(404;B3));"";1)

404 varsa hücreye 1 yazar.

Aşağıdaki formül ise 404 ün bulunduğu indisi, bulamazsa boşluk bırakır.

Kod:
=EĞERHATA(MBUL(404;B3);"")

Aşağıdaki formül hücre içinde kaç tane 404 ifadesi olduğunu belirtir, 404 yoksa Yok yazar:

=EĞER(UZUNLUK(B3)=UZUNLUK(YERİNEKOY(B3;404;""));"Yok";(UZUNLUK(B3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B3;404;"")))/3)

Yusuf Bey teşekkür ederim Formül için ancak şimdi 1404 olanları da seçiyor formül. Sadece 404 rakamı için bir förmül var mı acaba

Merhaba,

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MBUL(404;B3));"";1)

404 varsa hücreye 1 yazar.

Aşağıdaki formül ise 404 ün bulunduğu indisi, bulamazsa boşluk bırakır.

Kod:
=EĞERHATA(MBUL(404;B3);"")

Teşekkür ederim formül için Necdet Bey. Formül işe yaradı ama 1404 yazanlarıda alıyor formül.

Eğer öncesinde ve sonrasında boşluk olacaksa aşağıdaki formül olabilir ama boşluk olmayacaksa bilemedim:

=EĞER(UZUNLUK(B3)=UZUNLUK(YERİNEKOY(B3;" 404 ";""));"Yok";(UZUNLUK(B3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B3;" 404 ";"")))/5)

Eğer öncesinde ve sonrasında boşluk olacaksa aşağıdaki formül olabilir ama boşluk olmayacaksa bilemedim:

=EĞER(UZUNLUK(B3)=UZUNLUK(YERİNEKOY(B3;" 404 ";""));"Yok";(UZUNLUK(B3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B3;" 404 ";"")))/5)

Desteğiniz için teşekkür ederim Yusuf Bey iyi günler

Alternatif:

Kod:
=--EĞERHATA(BUL(" 404 ";B3)>0;0)

.

Teşekkür ederim formül için Necdet Bey. Formül işe yaradı ama 1404 yazanlarıda alıyor formül.

404 yerine " 404" yazarsanız sorun kalmaz. O kadarcık değişikliği yapabilirsiniz diye düşünmüştüm. :) Zaten Haluk bey de formülü vermiş.

Geri