• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

metin içinde aranan kelimeleri işaretleme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese merhabalar;

Ekli dosyada iş kanununun yazılı metni var.B2 hücresine yazacağım kelime veya kelimelerin bu metin içerisinde dosyada belirttiğim şekilde işaretlenmesi mümkün müdür?

İlgilenecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Kod:
Sub IcindeGecenleriIsaretle()
    With Worksheets(1).Range("B3:B1000")
                 .Font.Bold = False
                 .Font.ColorIndex = xlAutomatic
                 .Font.Size = 10

For Each c In .Cells
            If c.Text Like "*" & [b2].Text & "*" Then
                b = WorksheetFunction.Search([b2], c)
                s = Len([b2].Text)
                c.Characters(b, s).Font.Bold = True
                c.Characters(b, s).Font.Color = vbRed
                c.Characters(b, s).Font.Size = 14
            End If
        Next
    End With
End Sub

Hamitcan hocam tek kelimeyle harika oldu tam istediğim gibi çalışıyor ellerinize sağlık.
Emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Ayrıca bu kod benim de işime yarayacak. Ama biraz daha geliştirmek gerekiyor.

Hocam geliştirmek derken gündüz kullandım kodu dosyamda ve büyük harf küçük harf ayrımı yaptığını gördüm.Bunu düzenlemek benim açımdan çok işe yarayacak.Yani metin içinde harf büyük ya da küçük olsun aranan kelimeyi işaretlemesi kodları daha işlevsel kılacak.bir de işaretleme yaptığı satırları diğer satırlardan süzüp alt alta getirebilirse ideal olacak.
Dosyada tam anlayamadığım şöyle bir durum var.diyelim ki "sözleşme" kelimesini arıyorum ve bir satır içinde iki tane var ama kodlar ancak birini işaretliyor.Böyle mi işliyor doğru mudur?

Hocam geliştirmek derken gündüz kullandım kodu dosyamda ve büyük harf küçük harf ayrımı yaptığını gördüm.Bunu düzenlemek benim açımdan çok işe yarayacak.Yani metin içinde harf büyük ya da küçük olsun aranan kelimeyi işaretlemesi kodları daha işlevsel kılacak.bir de işaretleme yaptığı satırları diğer satırlardan süzüp alt alta getirebilirse ideal olacak.
Dosyada tam anlayamadığım şöyle bir durum var.diyelim ki "sözleşme" kelimesini arıyorum ve bir satır içinde iki tane var ama kodlar ancak birini işaretliyor.Böyle mi işliyor doğru mudur?
evet 2 tane hatta 3 tanede olabilir.Birde sizin sorunuza göre sözleşme içindene sadece özleşte istenebilir.Bende zaten (Özleş konusu) bu yüzden bu soruya girmemiştim.
Yani kelimeler içinden belli karakterler istenirse durum iyice arap saçına dönüyor.
Hamitcan hocam size kolay gelsin.:cool:

Evren hocam sizinle tekrar bir dosyada karşılaşmak beni mutlu etti.özlemişim.bu arada destek olduğunuz çalışmalar işlerimizi o kadar kolaylaştırdı ki her günüm sizi hatırlamakla geçiyor:)

şo "özleş" konusunda ise neden özleş gibi birşey aranmak istensin ki orasını anlamadım.hazırlanan kodlar geniş bir metinde istenilen bir bilgiye kolay ulaşmak için kullanılacak.

Evren hocam sizinle tekrar bir dosyada karşılaşmak beni mutlu etti.özlemişim.bu arada destek olduğunuz çalışmalar işlerimizi o kadar kolaylaştırdı ki her günüm sizi hatırlamakla geçiyor:)

şo "özleş" konusunda ise neden özleş gibi birşey aranmak istensin ki orasını anlamadım.hazırlanan kodlar geniş bir metinde istenilen bir bilgiye kolay ulaşmak için kullanılacak.
özleş olmadıysa özle verelim.Nasıl olur.:D

iyi olur ama ben alıştım daha fazlasını istemenin bi yolunu bulurum illa ki :P özle çok kısa oluyor hocam

bu arada;

diye yazarken böyle işliyorsa benim için yeterli olduğunu söylemem gerekirdi sanırım.sadece aklıma takılan böyle mi işliyor yoksa aynı kelimeyi bazı yerlerde görmüyor olabilir mi anlayamamış olmam.

bu arada öz ya da iş yazınca buluyor çok mutluyum :)

Biraz üzerinde çalışayım. Bakalım yapabilecek miyim ?

İnşallah olursa kendi adıma çok sevinirim hamitcan hocam.sizi sık boğaz etmemek adına artık beklemeye geçiyorum.umarım iyi haberlerle dönersiniz:)

kolay gelsin

Kodu biraz geliştirdim. Bir form yaptım. Formda, önce alan seçip bir kelime belirliyorsunuz sonra büyük harf-küçük harf duyarlılığını belirtiyorsunuz.
Kod:
Option Explicit
Private Sub CommandButton1_Click()
    Dim Ma As Variant
    Dim Mb As Variant
    Dim Alan As Range
    Dim uMa As Integer
    Dim hcr As Range
    Dim i As Integer

Ma = TextBox1.Text
    uMa = Len(Ma)
    Set Alan = Range(RefEdit1.Text).Cells
        Alan.Font.Size = 11
        Alan.Font.ColorIndex = xlAutomatic
        Alan.Font.Bold = False
    For Each hcr In Alan
    For i = 1 To Len(hcr.Text)
        Ma = IIf(CheckBox1.Value = False, UCase(Ma), Ma)
        Mb = Mid(hcr.Text, i, uMa)
        Mb = IIf(CheckBox1.Value = False, UCase(Mb), Mb)
        If Mb = Ma Then
         hcr.Characters(i, uMa).Font.Size = 14
         hcr.Characters(i, uMa).Font.Color = vbRed
         hcr.Characters(i, uMa).Font.Bold = True
        End If
    Next
    Next
End Sub

Ekli dosyalar

Hamitcan hocam;

E1:E6 aralığını seçiyorum ve Madde kelimesini aramasını istiyorum.Butona bastığımda..

Can't find project or library diye bir uyarı mesajı alıyorum ve

For i = 1 To Len(hcr.Text)
Ma = IIf(CheckBox1.Value = False, UCase(Ma), Ma)
Mb = Mid(hcr.Text, i, uMa)
Mb = IIf(CheckBox1.Value = False, UCase(Mb), Mb)
If Mb = Ma Then
kalın olarak işaretlediğim kod kısmını mavi,seçili olarak gösteriyor.

Yani kodu çalıştıramadım.Sorun benden mi kaynaklanıyor onu da anlamadım.

fedeal hocam merhabalar;

belli ki kodu çalıştırmışsınız mesajımdan nası bir hata yaptığım anlaşılıyorsa yardımcı olup beni yönlendirebilirseniz sevinirim.

Resimdeki referansları işaretlemeniz gerekiyor. 2003 kullandığınız için, sizde, 12 olarak görünen referans 11 olmalı.

Ekli dosyalar

• REF.JPG
    REF.JPG
    52.7 KB · Görüntüleme: 14
hamitcan hocam ilgili kontrol bende MİSSİNG:refedit control olarak gözüküyor ve office ve excel object librarylerim 12 değil 10.0..sizinkilerle eşleşecek kutucukları bulup işaretleyemedim.

Geri