• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metin içeren verileri başka bir sütuna sırayla yazdırmak.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar. Sizden istediğim üç şey var. Yardımcı olursanız sevinirim. Aynı dosya ve sayfa içinde;

1-) A SÜTUNUNDA SADECE METİN İÇEREN VERİLERİ B SÜTUNUNA BOŞLUK OLMADAN SIRAYLA YAZDIRMAK İSTİYORUM.
2-) C SÜTUNUNDAKİ RAKAMLARI ÇIKARIP SADECE METİNLERİ D SÜTUNUNDA KARŞILARINA YAZDIRMAK İSTİYORUM.
3-) E SÜTUNUNDAKİ METİNLERİ ÇIKARIP SADECE RAKAMLARI F SÜTUNUNDA KARŞILARINA YAZDIRMAK İSTİYORUM.

Ekli dosyalar

Merhaba;

Excel'in fonksiyonlarıyla bir çözüm hazırlayıp ekledim.

"B" sütununda ne istediğinizi tam anlamadığım için bir şey yapmadım ama, diğer istedikleriniz yapıldı.

Dosyayı eklemeyi becerememişim :)

Şimdi ekledim galiba :)

Ekli dosyalar

Haluk Bey, öncelikle teşekkür ederim. A sütununda sadece metin içeren verilerin sırasıyla B sütununa aktarılmasını istiyorum. Örneğin; A1 de Buzdolabı, A2 de Çamaşır Makinesi, A3 de Televizyon 155, A4 te 3045 Bulaşık Makinesi, A5 te CD Çalar var. Benim İstediğim B1 hücresine Televizyon, B2 hücresine Çamaşır Makinesini getirsin. B3 hücresine içerisinde rakam olduğu için Televizyon 155 ve 3045 Bulaşık Makinesini eklemeden A5 hücresindeki CD Çaları getirsin. Ayrıca diğer istediğim D hücresi ve F hücresi verilerini birbirinden bağımsız çözebilir miyiz?. Teşekkürler. iyi Çalışmalar.

D ve F sütunları bağımsız olarak hazırlandı. Diğer konuda biraz uğraşmak gerekiyor.

Ekli dosyalar

Merhaba;

B sütununda sadece metin içeren değerleri sıraladım ama, tekrarlar var.

Bu şekilde işinize yararsa kullanabilirsiniz. Gözükmesini istemiyorsanız H ve I sütunlarını gizleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Bu sorunu çözmek için;
B sütunundaki verileri kopyalayıp boş bir sütuna "Değer" olarak yapıştırın. Daha sonra bu verileri seçin ve Excel'in "Data" sekmesinde "Remove Duplicates" butonunu tıklayın.
Böylece, verileriniz ayıklanmış olacaktır.

Bir önceki mesajımda bahsettiğim sorunun çözülmüş hali ekli dosyadadır.

Yani; tekrarlanan veriler formüllerle ayıklanmaktadır.

Esasında sorunuz "Excel'e Yeni Başlayanlar" bölümü için biraz ağır olmuş :mrgreen:

Kolay gesin,

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba;

Tablodaki formüllerde ufak bir hata vardı, o yüzden bazı sonuçlar sıkıntılıydı.

Dosyayı düzeltip, tekrar veriyorum.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Haluk Bey, Excele hayran biri olarak sizlere ve Excel uzmanlarına teşekkür ederim. Haluk bey bulduğunuz çözüm çok güzel. Ancak D ve F sütunlarında yaptığınız gibi tek bir formülle çözülebilir mi bilmiyorum ama sanki birkaç bağlantı olmadan da B sütununa tek formül girilerek de yapılabilir gibi geliyor bana. Yine de teşekkür ederim.

Merhaba;

Emin olun; ben dosyayı kendim için hazırlıyor olsam, kesinlikle bu şekilde yardımcı sütunlar kullanarak hazırlarım.

Zira, öbür türlü durumda; hücrelerdeki formüller ne kadar karmaşık olursa, Excel'i o kadar zorlarsınız. Ayrıca sonradan formülleri revize etmeniz gerektiğinde işin içinden çıkmanız da zorlaşacaktır.

Gizli sütunların kimseye bir zararı da olmayacaktır. Selamlar,

Son düzenleme:
Alternatif olarak ekteki dosyayı inceleyiniz.

Tek sütunda çözüm önerileri hazırladım. Tabi ki Haluk beyin bahsettiği gibi uzun ve karmaşık formüller ortaya çıkıyor.

Umarım faydası olur.

Ekli dosyalar

Geri