• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metin formatlı tarih ile standart tarihleri sıralama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Ekte Geçici Görev Yolluğu Bildirimi Formunun bir örneğini ekte sunuyorum. Bu bildirimde İLKSATIR (A10) ve SONSATIR (A33) olarak tanımladığım 2 hücre mevcut. Bunların arasına -yapılan göreve göre- satır ekleme ya da çıkarma yapılabiliyor. Ayrıca İLKSATIR ve SONSATIR arasında yani A sütununda -görev süresi az olduğunda- boş hücreler kalabiliyor.

Yapmak istediğim şu: İLKSATIR hücresindeki görev başlangıç tarihini alacağım -ki bu bazen örnekte olduğu gibi 01-03/11/2013 şeklinde metin formatında olabiliyor, bu durumda Görev başlangıç tarihini 01/11/2013 yazması gerekiyor-, daha sonra da görev bitiş tarihini yani İLKSATIR ve SONSATIR arasındaki en büyük tarihi alacağım -ki bu da bazen tek tarih bazen ise örneğin A26 hücresinde olduğu gibi 28-29/11/2013 şeklinde metin formatında olabiliyor, bu durumda Görev bitiş tarihini 29/11/2013 yazması gerekiyor.

Genel problem şu: İLKSATIR ve SONSATIR hücrelerinde hem tarih, hem metin formatlı tarihler var, hem de boş hücreler var. Bu üç farklı format arasında EN BÜYÜK ve EN KÜÇÜK değerleri bulmak beni aşıyor.

Yardımcı olursanız çoook makbule geçecek. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Emeğiniz için teşekkür ederim. Ancak ekinizde gönderdiğiniz belgedeki şekilde ben de sıralayabiliyorum. Ancak bunu tek hücreye formül girmek suretiyle yapmak istiyorum. Zira tarihlerin bulunduğu satırları zaman zaman silmem, zaman zaman da araya başka satırlar eklemem gerekiyor. O zaman tekrar formül girilmesi icap ediyor.

01-10/12/2011
11/12/2011
11/12/2011
12-31/12/2011
01/12/2011
12/12/2011
13-15/12/2011
16-19/12/2011
20-29/12/2011
A sütununda yukarıdaki şekilde yazılı tarihler var. Bunların bir kısmı metin formatında, bir kısmı ise standart tarih formatında. Bu sütun içindeki en küçük tarihi ve en büyük tarihi bulan bir formül gerekiyor. Yani yukarıdaki örneğe göre formül sonucunda en küçük tarih olarak "01/12/2011" en büyük tarih olarak da 31/12/2011 yazmasını istiyorum. İşin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

.

Dizi Formülü.

Kod:
=MAX(--RIGHT(A1:A9;10);A1)

Kod:
=MIN(--RIGHT(A1:A9;10);A1)

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Teşekkür ve ek bilgi talebi

Değerli yurttaş kardeşim. Öncelikle istediğim formüle çok yaklaştığımı hissediyorum. Bana gönderdiğiniz örnekte yalnızca 1 konu eksik kaldı. O da şudur:

Gönderdiğiniz belgede 01/12/2011 tarihi yazılı olan A5 satırını tamamen silince en küçük tarih 10/12/2011 görünüyor. Oysa en küçük tarih 01/12/2011 olmalı, yani A1 hücresindeki soldan 2 sayıyı alıp, daha sonra da sağdan 8 sayıyla birleştirmesi gerekiyor. Bilmem anlatabildim mi?

Ancak bu cevap bile beni geliştirdi. Çok teşekkür ederim. Bu arada formüllerdeki "{" ve "--" işaretlerinin hikmetlerini anlamaya çalışacağım.

Merhaba,

Aşağıdaki dizi formülleri deneyiniz.

Minimum için;
Kod:
=MİN(EĞER(A1:A10<>"";--EĞER(ESAYIYSA(BUL("-";A1:A10;1));SOLDAN(A1:A10;BUL("-";A1:A10;1)-1)&SAĞDAN(A1:A10;8);A1:A10)))

Maksimum için;
Kod:
=MAK(EĞER(A1:A10<>"";--EĞER(ESAYIYSA(BUL("-";A1:A10;1));SOLDAN(A1:A10;BUL("-";A1:A10;1)-1)&SAĞDAN(A1:A10;8);A1:A10)))

Sayın Korhan Ayhan

Sayın Korhan Ayhan!
İlginize teşekkür ediyorum. Gönderdiğiniz formülü belgeme ekledim, ancak hücrede değer yazdı. Ekteki belgede formülünüzü uyguladığım hali mevcuttur. Belgede sarı boyalı hücreler formülünüzü yazdığım hücrelerdir. Yanındaki hücrelerde yazılı iki tarih, formül sonucunda çıkmasını istediğim tarihlerdir. Acaba ben mi yanlış yapıyorum, bir değerlendirebilirseniz memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Mesajımda DİZİ formülü olarak ifade etmiştim. Siz normal formül olarak uygulamışsınız.

Formülü hücreye yazdıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk ederseniz sonuç verir.

Teşekkür ve ek bilgi talebi

Değerli arkadaşlar, katkılarınız için çok teşekkür ediyorum. Ancak beceriksizliğimden olsa gerek katkılarınıza rağmen işi çözemedim. O yüzden bu bilgileri istememdeki asıl amaç olan Geçici Görev Yolluğu Bildirimi Formunun bir örneğini ekte sunuyorum. Bu bildirimde İLKSATIR (A10) ve SONSATIR (A33) olarak tanımladığım 2 hücre mevcut. Bunların arasına -yapılan göreve göre- satır ekleme ya da çıkarma yapılabiliyor. Ayrıca İLKSATIR ve SONSATIR arasında yani A sütununda -görev süresi az olduğunda- boş hücreler kalabiliyor.

Yapmak istediğim şu: İLKSATIR hücresindeki görev başlangıç tarihini alacağım -ki bu bazen örnekte olduğu gibi 01-03/11/2013 şeklinde metin formatında olabiliyor, bu durumda Görev başlangıç tarihini 01/11/2013 yazması gerekiyor-, daha sonra da görev bitiş tarihini yani İLKSATIR ve SONSATIR arasındaki en büyük tarihi alacağım -ki bu da bazen tek tarih bazen ise örneğin A26 hücresinde olduğu gibi 28-29/11/2013 şeklinde metin formatında olabiliyor, bu durumda Görev bitiş tarihini 29/11/2013 yazması gerekiyor.

Genel problem şu: İLKSATIR ve SONSATIR hücrelerinde hem tarih, hem metin formatlı tarihler var, hem de boş hücreler var. Bu üç farklı format arasında EN BÜYÜK ve EN KÜÇÜK değerleri bulmak beni aşıyor.

Yardımcı olursanız çoook makbule geçecek. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Geri