• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

metin bölme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan orkosko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
9
arkadaşlar merhaba,

a1 hücresinde aşağıdaki gibi uzun bir şirket ismi var:

"super technologie togo makina tekstil gıda otomotiv mobilya dayanıklı tüketim malları ithalat ve ihracat limited şirketi"

yapmak istediğim bunu 50 karekterlik 2 bölüme bölmek ve b1 ve c1 hücresine yazdırmak. Ama 50. karekter kelime arasına gelirse mesela otomotiv kelimesini otom olarak kesmesini değil otomotiv kelimesini almamasını sağlayarak bir önceki kelimeden itibaren sağlık kelimesine kadar aldırmayı sağlayan formülü nasıl yapabilirim ?

çok teşekkür ederim.... tek tek 2000 tane kayıtı yapacaktım.

Herkese merhaba. Hücreden metin ve sayı alma fonksiyonları ile ilgili örnek çalışma üzerinde sorum olacak.

Önce biraz durumu açıklamaya çalışayım. Onlarca sayıdaki dosyaları wordpadde açıp; ilk satırı excele kopyalıyorum(örnekte sarı ile çizili).Ondan da Ürün adı, Ürün numarası ve Miktarını aldırıyorum. Ancak Ürün adı belli bir uzunlukta değil, değişken. Ürün numarasında da iki çeşit var ("/" içerenler ve içermeyenler). Miktar da 0,25 KG-10000 KG arasında olabilir.

Sanırım MBUL() fonksiyonunu kullanmam gerekiyor ama çalışmama uyarlayamadım tam olarak.

Örnek dosya üstünde de açıkladım ama biraz da burada bahsedeyim. Ürün adı ile Ürün numarasını birleştirmek istiyorum. Ancak arada fazla boşlukların olmasını istemiyorum.
(URUN ADI ile numara arasında sadece bir adet boşluk karakteri olsun istiyorum; "URUN ADI 1234/1" gibi)

Miktardaki anlamsız sıfırları da göstermesin istiyorum. (0075,00 değil de 75 olsun istiyorum)
Gri ile boyalı kısımdaki ( D ve G sütunlarındaki gibi yapmak istiyorum)

İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yanlış anlamadıysam metin dosyasından verileri alıyorsunuz. eğer öyleyse;

veri sekmesinden, metinden veri almayı seçerek aşamaların 2. bölümünde sütunları ayarlayın.

yanlış anlamadıysam metin dosyasından verileri alıyorsunuz. eğer öyleyse;

veri sekmesinden, metinden veri almayı seçerek aşamaların 2. bölümünde sütunları ayarlayın.

Cevap için çok teşekkür ederim, ancak bu şekilde yine tam olarak istediğim şekilde düzenleyemiyorum verileri, hem de her bir dosya için tek tek bunu yapmak daha uzun zaman alacaktır.

Tekrar merhaba. Yapmaya çalıştığım durum üzerinde biraz kafa yordum, ürün adı ve numarası kısmını hallettim gibi görünüyor şimdilik. Üzerinde çalıştığım dosyayı benzer durumlara örnek teşkil etmesi ve varsa üstadların fikirlerini almak için tekrar ekliyorum.(Mavi ile boyadıgım kısım Mbul(), Parçaal() ve Eğer() fonksiyonları ile yaptığım kısmın sonucu) Saygılar...

Ekli dosyalar

Geri