Metin arama

magnesia

Yasaklı üye
Katılım
1 Ocak 2018
Mesajlar
351
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Arkadaşlar selam.
Yüzlerce excel ve word dosyamın olduğu sürücüde, içinde "yönetici" ibaresi geçen dosyaları bulup, bu yönetici ibaresini, "sistem yöneticisi" olarak nasıl değiştirebilirim?
Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:

magnesia

Yasaklı üye
Katılım
1 Ocak 2018
Mesajlar
351
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sayın Leumruk.
Öncelikle ilginize ve emeğinize teşekkür ederim.
Şu an şirket dışında olduğum için uygulama şansım yok.
Sonuçtan mutlaka bilgi veririm.
Tekrar teşekkürler.
 

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
2,745
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Konu hakkında ben de bir soru sormak istiyorum. Replace değilde sadece arasa ve bulduğu satır numarasıni yazsa. Bu mümkün mü?
 

magnesia

Yasaklı üye
Katılım
1 Ocak 2018
Mesajlar
351
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sayın Leumruk.
Tek kelime ile MUHTEŞEM.
Ancak ufak bir aksaklık dikkatimi çekti.
İki de ricam olacak.
Aksaklık şöyle:
Aranan metin tümü büyük harf ise değiştirme yapmıyor.
İlk ricam :
Sadece doc uzantısı değil de xls, xlsm ve xlsx uzantısı olan dosyadaki verileri de değiştirebilir miyim?
İkinci ricam:
Değişiklikleri yaptıktan sonra değişiklik yapılan dosyaların listesini verebilir mi?
Tekrar tekrar ve çok çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

magnesia

Yasaklı üye
Katılım
1 Ocak 2018
Mesajlar
351
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sayın Leumruk.
Yarın şirkette dener, sonuçtan bilgi veririm.
Tekrar teşekkürler.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Konu hakkında ben de bir soru sormak istiyorum. Replace değilde sadece arasa ve bulduğu satır numarasıni yazsa. Bu mümkün mü?
Kodu Word dosyanıza kopyalayıp deneyiniz. Aradığınız metnin sayısına göre satır numarasını veren mesaj alacaksınız.
Kod:
Sub Satir_Numarasi()
Selection.Find.ClearFormatting
Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
  Set mtn = ActiveDocument.Range
  With mtn.Find
    .Text = "Mustafa"
    While .Execute
    x = mtn.Information(10)
     MsgBox x, vbOKOnly, "Kodlayan: l e u m r u k"
    Wend
  End With
End Sub
 
Son düzenleme:

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
2,745
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Sayın leumruk ilginiz için teşekkür ederim. Yalnız benim sorum da buradaki ile aynı mantıkta. Kod excell dosyasında olacak. Klasör içerisindeki word dosyalarında arayacak. Bulursa bulduğu dosya adını A sütununa ve satırını da B sutununa yazacak. Sizin hazırladığınız formdaki 2 textbox yerine tek textbox ile yapmış olacak yani.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Sayın leumruk ilginiz için teşekkür ederim. Yalnız benim sorum da buradaki ile aynı mantıkta. Kod excell dosyasında olacak. Klasör içerisindeki word dosyalarında arayacak. Bulursa bulduğu dosya adını A sütununa ve satırını da B sutununa yazacak. Sizin hazırladığınız formdaki 2 textbox yerine tek textbox ile yapmış olacak yani.
Deneyiniz:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Label3.Visible = True
Columns(1).ClearContents
Columns(2).ClearContents
Set wd = CreateObject("word.Application")
wd.Visible = True

yol = ThisWorkbook.Path
Dosya = Dir(yol & "\*doc*")
Do While Dosya <> ""
wd.Application.Documents.Open yol & "\" & Dosya

wd.Selection.Find.ClearFormatting
wd.Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
  Set mtn = wd.ActiveDocument.Range
  With mtn.Find
    .Text = TextBox1.Text
    While .Execute
    Sat = Sat + 1
    Cells(Sat, 1) = Dosya
    Cells(Sat, 2) = mtn.Information(10)
    Wend
  End With

wd.ActiveDocument.Close True
Dosya = Dir
Loop

wd.Application.Quit
Label3.Visible = False
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır.", vbOKOnly, "Kodlayan: l e u m r u k"
End Sub
 

Ekli dosyalar

magnesia

Yasaklı üye
Katılım
1 Ocak 2018
Mesajlar
351
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sayın Leumruk.
Tek kelime ile MUHTEŞEM.
Sonsuz teşekkürler.
 

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
2,745
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Sayın leumruk iki sorum daha olacak. mtn.Information(10) ile satır numarasını alıyoruz.
1. Bu veriyi excele alabilir miyiz.
2. Bulunan veriyi wordde koyu ya da renkli yapabilir miyiz.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Sayın leumruk iki sorum daha olacak. mtn.Information(10) ile satır numarasını alıyoruz.
1. Bu veriyi excele alabilir miyiz.
2. Bulunan veriyi wordde koyu ya da renkli yapabilir miyiz.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Label3.Visible = True
Columns(1).ClearContents
Columns(2).ClearContents
Set wd = CreateObject("word.Application")
wd.Visible = True

yol = ThisWorkbook.Path
Dosya = Dir(yol & "\*doc*")
Do While Dosya <> ""
wd.Application.Documents.Open yol & "\" & Dosya

wd.Selection.Find.ClearFormatting
wd.Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
  Set mtn = wd.ActiveDocument.Range
  With mtn.Find
    .Text = TextBox1.Text
    While .Execute
    Sat = Sat + 1
    Cells(Sat, 1) = Dosya
    Cells(Sat, 2) = mtn.Information(10)
    Cells(Sat, 3) = mtn
    mtn.Font.Bold = 9999998
    mtn.Font.ColorIndex = 13
    Wend
  End With

wd.ActiveDocument.Close True
Dosya = Dir
Loop

wd.Application.Quit
Label3.Visible = False
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır.", vbOKOnly, "Kodlayan: l e u m r u k"
End Sub
 

Ekli dosyalar

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
2,745
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Sayın leumruk sanırım eksik oldu gibi. Ya da yanlış anlattım sanırım.
Cells(Sat, 3) = mtn ile textbox içerisindeki kelimeyi alıyor. Ben ya o satırı ya da parağrafı almasını istemiştim.
mtn.Font.Bold = 9999998
mtn.Font.ColorIndex = 13 ile de font ve renk veriyor. Ama kayıt işlemi yapmıyor. Sonuçta word belgesini açınca aranan kelime gözükmemiş olacak.
wd.ActiveDocument.Save olması gerek sanırım.
 

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
2,745
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Burada kullanılan Label3ü pek anlayamadım.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Eklediğim satır aranan kelimenin bulunduğu paragrafı alacaktır.
Kod:
    prg = wd.ActiveDocument.Range(0, mtn.Start).Paragraphs.Count
    Cells(Sat, 3) = wd.ActiveDocument.Paragraphs(prg).Range
wd.ActiveDocument.Close True Bu satır kaydederek kapat anlamı taşıyor.
Label3 kod sayısı belli olmayan dosyalarda işlem yapacağı için uzun süre çalışabilir. Dolayısıyla kullanan kişi beklesin, kodun çalıştığını unutmasın diye mesaj içeriyor.
 

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
2,745
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Çok teşekkür ederim. Dosyanızı indirince truva atı uyarısı verdi. Userform oluşturup kodları ekledim. Tekrardan çok teşekkür ederim.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Çok teşekkür ederim. Dosyanızı indirince truva atı uyarısı verdi. Userform oluşturup kodları ekledim. Tekrardan çok teşekkür ederim.
Rica ederim...
 
Üst