DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Haluk üstadım teşekkürler. Sanırım makinaların teknik farklarından olsa gerek, saliseyi normal göstermiyor.
Üstad teşekkürler, koda yapıştırıncaAlttaki hibi bir kod vardı kafadan yazdım, belki yanlışlık olabilir.
C#:dim tmer as double tmer = timer ....... msgbox(format(timer-tmer)/86400,"hh:mm:ss")
Haluk üstadım yardımların için teşekkür ediyorum. Şöyle bir sorun oluyor. Koddan dolayı değil de şöyleHücreyi 19. mesajda bahsettiğim gibi biçimlendirdiniz mi?
.
Haluk üstadım yardımların için teşekkür ediyorum. Şöyle bir sorun oluyor. Koddan dolayı değil de şöyle
Örneğin 05:22,920 olarak çıkıyor. Yani salise kısmı 60 lık düzende değil de, 100 lük düzende çıkıyor. Bu kısmı çözemedim![]()
Haklısın üstad. Googleda araştırdım. 1 saniye = 60 salise diye görünce emin olamadım.Zaten doğrusu o şekilde arkadaşım....
Adı üzerinde, "milisaniye"...... adından da anlaşıldığı üzere; 1000 milisaniye = 1 saniyedir. Dolayısıle, formatın o kısmı 1000'lik biçimindedir.
Yani;
01:38:18,901
01:38:18,902
01:38:18,903
......
...
..
01:18:38,999
01:18:39,000
01:38:39,001
01:38:39,002
....
..
diye devam eder, gider.....
.
Dim timerr As Double
timerr = Timer
MsgBox "Bitti...Süre:" & Chr(13) & Chr(13) & Format((Timer - timerr) / 86400, "hh:mm:ss"), vbInformation, "Bilgi"
Haklısın üstad. Googleda araştırdım. 1 saniye = 60 salise diye görünce emin olamadım.
Çok teşekkür ederim Haluk üstadım. Şimdi bilgi netleşti, çok sağolun.Bu bilgi doğru zaten...... 1 saniye = 60 salise
Yani; 1 saniye = 60 salise = 1000 milisaniye
.
Type SYSTEMTIME
wYear As Integer
wMonth As Integer
wDayOfWeek As Integer
wDay As Integer
wHour As Integer
wMinute As Integer
wSecond As Integer
wMilliseconds As Integer
End Type
Declare Sub GetLocalTime Lib "kernel32" (lpSystemTime As SYSTEMTIME)
'
Sub Test()
Dim tSystem As SYSTEMTIME
GetLocalTime tSystem
xHour = tSystem.wHour
xMinute = tSystem.wMinute
xSecond = tSystem.wSecond
xMillisecond = tSystem.wMilliseconds
MsgBox xHour & ":" & xMinute & ":" & xSecond & ":" & xMillisecond
End Sub
Sub Test2()
MsgBox Format(Time, "hh:mm:ss," & Int(Right(Format(Timer, "#0.000"), 3) * 60 / 1000))
End Sub