• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesaja Otomatik EVET Demek

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar. Makro ile ekrana gelen mesaja kod yardımı EVET (tamam) demek mümkün mü ?

Serdar bey, sizce soru net anlaşılıyor mu, 2464. mesajdan sonra?

O zaman buyrun yanıtlayınız.

kayet, Yanlış - Gayet, Doğru
türkçe, Yanlış - Türkçe, Doğru

Cümlenin sonunda nokta(.) yok, onu saymıyoruz.
Cümlenin ilk harfi büyük yazılır, onu da saymıyoruz.

O zaman buyrun yanıtlayınız.

kayet, Yanlış - Kaydet, Doğru
türkçe, Yanlış - Türkçe, Doğru

Cümlenin sonunda nokta(.) yok, onu saymıyoruz.
Cümlenin ilk harfi büyük yazılır, onu da saymıyoruz.

Yok hocam arkadaş "kayet" de "gayet" demek istemiş sanırım. :)

Merhaba,
Anladığım kadarı ile mesaj almadan işlem yapmak istiyorsunuz. Mesajın cevabı her seferinde evet ise;
Kırmızı satırı silin.

Kod:
Sub QWX()
    Range("A8").Select
    ActiveCell.FormulaR1C1 = "Edirne"
    Range("B8").Select
    ActiveCell.FormulaR1C1 = "Kiraz"
    Range("C8").Select
    ActiveCell.FormulaR1C1 = "10"
[COLOR=Red]    Call MESAJ[/COLOR]
End Sub

Sayın Mahir ilginiz için çok teşekkür ederim. İşte benim de aradığım bu aslında ! yani Call MESAJ kalsın ancak mümkünse "Tamam" ı kod ile vermek ?

Sayın Mahir ilginiz için çok teşekkür ederim. İşte benim de aradığım bu aslında ! yani Call MESAJ kalsın ancak mümkünse "Tamam" ı kod ile vermek ?

Merhaba,

Excelde böyle bir olay yoktur. Belki apiler yöntemi ile çözüm bulunabilir.

İşlem sırasında mesaj kutusu çıkması şartsa, ben olsam ekteki gibi bir uygulama yapardım. Lütfen inceleyiniz.

Not: Önerdiğim uygulama işinize yaramazsa birde bu tarz uyarılara otomatik evet demek için "ClicktoYes" diye bir program var. Belki o program istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Nette arama yaparak ulaşabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Her durumda onaylanacak bir mesaj kullanmak mantıksız...

Amacınız popup mesaj şeklinde bilgilendirme ise soru başlığı "kısa süreli popup mesaj ile bilgilendirme" olsa daha uygun olurdu.

Bu durumda cevabınız aşağıdaki yapı olur:

Kod:
saniye = 1
baslik = "::.. D İ K K A T !!!..::"
tip = vbInformation
CreateObject("wscript.shell").popup _
   "Mevcut bilgiler silinecek !!!", saniye, baslik, tip

*** Bunun yerine bir userform da kullanılabilir ***

Ukalalığın lüzümü dikenmisin tikenmisin. soyadındada meymenet olmayan arkadaş.
yazılımı bilmiyorsan önce onu öğren yok biliyorum diyorsanda anlatılanları iyi oku. ona göre cevap ver.
yoksa tikim var. tiklerim miklerim mazallah..

Merhaba,

Bu güzel paylaşım platformunda bu tarz ifadeleri hoş karlışamıyoruz.

Seyit beyin konuyu anlamaması gayet doğaldır. Bu bağlamda sorunun daha net hale gelmesi için soruyu soran Serdar beyi uyarmak adına bir mesaj yazmış.

Bu uyarıyı ukalalık adına yaptığını düşünmüyorum.

yazılımı bilmiyorsan önce onu öğren yok biliyorum diyorsanda anlatılanları iyi oku. ona göre cevap ver.

Ben dış kapının mandalı olarak, Sn. faceoff'un son mesajının kabul edilebilir olmadığını düşünüyorum.
Hiç kimse, sitedeki hiçbir üye ya da yönetici ile bu şekilde konuşamaz ! :eek:

Gereğinin yapılacağını umuyorum.

Son düzenleme:
Yaptığınız bir saygısızlıktır, biz insanları küçük düşürmüyoruz, sizi, nefsinin etkisi altına girmiş biri olarak değerlendiriyorum, bu şekil bir çıkışla rahatladınız mı?, mutlu oldunuz mu?, Vicdan azabı çekip mutsuz olacağınızı göreceksiniz. Sizi uyaran(her hangi bir konuda olsun) niye sizi rahatsız ediyor ki?, işte kibir, kibir taşıyorsunuz, bütün mesele bu, kibirli insanı ne insanlar ne de Allah sever, ben tek bir şey söylecem : Allah seni nefsin afetlerinden(hastalıklarından) korusun.

Sayın arkadaşlar herkes adına özür dilerim. Açtığım konuda bu forumun tarzına uygun olmayan ifadelerin kullanılması beni hayrete düşürdü. Bilgiden ziyade BİRLİK olmak bizler için daha büyük bir kazanımdır diye düşünüyorum. Seyit Tiken üstadımızın ne dese hakkı vardır, üstadlar başımızın tacıdır.

Böyle mesaj yazabilecek kişilerin forumumuzda yeri yoktur. faceoff rumuzlu üye forumdan uzaklaştırılmıştır. Seyit bey sizden de forum adına özür dilerim.

Levent bey, estağfurullah, rica ederim.

Geri