• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mesaj kutusu kapatma

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
Hayırlı akşamlar,

Excel sayfasında acık dosya bağlantılı olarak çalışıyor arada bir farklı yerden veri çekiyor. Bu arada hatalar olabiliyor ve haliyle mesaj kutusu çıkıyor.

Bu mesaj kutularını kapatmanın bir yolu var mıdır?

Displaylalert false işe yaramıyor.

Bir deneyiniz.
Kod:
Application.DisplayAlerts = False

Displaylalert false işe yaramıyor.

Sorumda belirtiştim ama :)
Buna benzer tüm alternatifleri denedim ama yine de hata mesajı cıkıyor bir şekilde

Kod yazdım belirlisb ara ile çalışıp "enter" a basanafakat o da mesaj kutusu açık diye çalışmadı haliyle

Ne gibi mesajlar alıyorsunuz
belki bu çözebilir
Kod:
On Error Resume Next

Ne gibi mesajlar alıyorsunuz
belki bu çözebilir
Kod:
On Error Resume Next
query bağlantılı bir dosyam var arada bağlantı hatası veriyor haliyle ben bunları kapatmak için çok uğraştım fakat maneul kapatma dısında bir çözüm bulamadım
Hatta klavye makro recorder ileboş excek sayfasında dakikada bir enter tuşuna bile bastırdım

Bu uyarıyı kapatabilecek Excel ayar yeri yoksa, kapatma işlemi API programlamasıyla kökten çözülebilir.

Algoritma aşağıdaki gibi:
1- Dosya açılışı ile tetiklenerek zaman uyumsuz (asenkron) çalışan Timer API ile uyarı kutusunun handle numarası FindWindow API ile sürekli kontrol edilir,
2- Handle no bulunduğunda bu defa FindWindowEx API ile tıklanması istenen butonun handle numarası aranır,
3- Butonun handle nosu ile bu defa SendMessage API ile tıklanması sağlanır. Uyarı kutusu sağ üst köşedeki pencere kapatma düğmesinden kapatılacaksa ikinci adım gerekli değildir.

Bu uyarıyı kapatabilecek Excel ayar yeri yoksa, kapatma işlemi API programlamasıyla kökten çözülebilir.

Algoritma aşağıdaki gibi:
1- Dosya açılışı ile tetiklenerek zaman uyumsuz (asenkron) çalışan Timer API ile uyarı kutusunun handle numarası FindWindow API ile sürekli kontrol edilir,
2- Handle no bulunduğunda bu defa FindWindowEx API ile tıklanması istenen butonun handle numarası aranır,
3- Butonun handle nosu ile bu defa SendMessage API ile tıklanması sağlanır. Uyarı kutusu sağ üst köşedeki pencere kapatma düğmesinden kapatılacaksa ikinci adım gerekli değildir.
Örnek bir dosya oluşturabilirmiyiz ?

Geri