• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesai ve steril saha girişleri(WebBrowser)

Excel Vers. ve Dili
xp
Öncelikle herkeze kolay gelsin;
Benim Form üzerindeki yardımcı kaynaklardan ve kodları kullanarak yapmaya çalıştığım dosyamda kaydet butonunu tıkladığımda çok yavaş çalışıyor. Acaba bunu daha çok hızlandırabilirmiyim. Değerli ustalardan acil yardım bekliyorum.
Şimdiden herkeze teşekkürler,

MURAT YALÇIN

Ekli dosyalar

Sn.Hamit hocam kodları hangi bölüme yazacağım. Gerçi Userform General bölümüne yazdım ama hızlanmadı yanlış yol mu izliyorum.

Formda aratırket Excel Diet diyemi aratmam lazım.

Sn.Hamit Hocam ben formlarda arkadaşların yaptığı kodları incelemede karşılaştığım Sn.Erhan Yavuz'un hazırlamış olduğu batak proğramı var ve gayet hızlı çalışıyor. okadar kod ve resim yapmasına rağmen benim izleyeceğim yolda biraz daha yardım ederseniz sevinirim.

Teşekkürler

Verdiğim linkteki kodu deneyip olmadı diyorsanız, yeni bir dosya açıp sayfaları tekrar oluşturun fakat kopyala yapıştır şeklinde olmasın.

Hamit hocam
Kodu doğru yere yazmışım değilmi, userformda general bölümüne yazdım. kopyala yapıştır şeklinde sadece kodlar için geçerli değilmi hocam userformlar da bir sorun yapmaz değilmi ?

Son düzenleme:
Kodu bir module içine yerleştirip çalıştırmanız gerekiyor.

Hamit hocam modül içerisine yazdım. Hızlanma oldu önceden 1,5 dakika sürüyordu şimdi 30 saniye sürüyor.

daha da hızlanması için dediğiniz gibi kodları baştan yazıp demem olurmu.

Teşekkürler

Dediğim gibi; sayfaları tekrar oluşturmayı da deneyebilirsiniz ama daha fazla hızlanır mı bilmem ?

Hamit hocam herşey için çok teşekkürler,
Değerli vaktinizi aldım. Son birşey daha formdan yararlanıp yapmış olduğum çalışma nasıl olmuş, inşallah diğer benim gibi yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olur.

Teşekkürler

Saygılarımla,

Murat Yalçın

Çok fazla incelemedim ama dosyanızın başlığına web browser tabirini ekleyeceğim, daha fazla ilgi çekecektir eminim.

Kaydet butonundaki kodlarınızın başına ve sonuna aşağıdaki iki satırı ilave ederek deneyin.

Kod:
Application.Calculation = xlCalculationManual
.
.Mevcut kodlarınız
.
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic

Sn.Levent Hocam
Vermiş olduğunuz kodları denedim ve çok hızlı oldu. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Saygılarımla,

Geri