Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşlerimin yoğunluğu sebebiyle sorunuzu ancak inceleyebildim. Bende işletmemizde personel işlerinde bu tarz bir fonksiyon kullanıyorum. Gerçekten dosyayı yavaşlatıyor. Eğer renk saydırmak yerine metinsel ifadeler girip takp işlemlerinizi yaparsanız yerleşik işlevlerle (örneğin EĞERSAY gibi) daha hızlı sonuçlar elde edebilirsiniz. Fakat renksayma fonksiyonunu kullanma zorunluluğunuz varsa bu yavaşlık devam edecektir.
İkinci bir konu sayfa koruma durumunda filtredeki sıralama özelliğini kullanamadığınızı belirtmişsiniz. Çalışmanızda zaten makrolar kullanmışsınız. Bu durumda bu sıralama işlemini kullanacağınız zamanlarda bir kısayol tuşu ile korumanızı kaldırıp işiniz bittiğinde tekrar kısayol tuşu ile korumanızı tekrar koyabilirsiniz. Benim bu düşündüklerim şuan iş yoğunluğunda aklıma gelen ilk çözüm önerileridir. Daha sakin bir arkadaşımız farklı ve pratik çözümler sunabilirler.
Bu konular üzerinde biraz düşünün aklınıza yatarsa çözüm için kollları müsati bir zamanda sıvayabiliriz.
Korhan bey öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Sizinde söylediğiniz gibi filtreli hücre ile ilgili korumayı kaldırma alternatifini de denedim fakat bununda hıza etki edebileceği düşüncesi ile vaz geçmiştim. Şimdi biraz daha hızlı olabileceğini umduğum farklı bir metot ile uğraşmaktayım. Size kısaca özetlemek istiyorum. Çünkü bu konu hakkında da çözemediğim ufak bir kaç sıkıntım var.
Konu ile ilgili açıklamalarım Ek'te. Eminim sizin üstesinden gelemeyeceğiniz bir mevzu değil.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.