• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesai pazar hesabı

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2013 TR
Merhaba Arkadaşlar üzerinde çalıştığım mesai çizelgesinde fark ücreti kısmında takılıp kaldım. şöyle ki ekte göndermiş olduğum çalışmada normal mesai ve izin konusunda sıkıntı yok ama eğer personel ay içinde normal mesai yapmış ve pazar mesaisi de yapmış ise ikisinin toplamını yazdırmalıyım eğer bu personel ay içinde izinde kullanmış ise önce normal mesai den izin düşülüp varsa kalan normal mesai+pazar mesaisi sonucu. Veya personel normal mesai kullanmamış ama ay içinde izini ve pazar mesaisi varsa ona göre hesaplama veya 5 saat normal mesai + 10 saat izin + 10 saat pazar mesaisi var izin normalden düşüldüğü halde izin kalıyor kalan izni pazar mesaisinden de düşüldükten sonra 5 saat pazar mesaisi hesaplanıp fark ücret kısmına yazdırmak istiyorum.

yardımcı olan olmayan bu konuyu okuyan veya emeği geçen her arkadaşa ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve bu sorumun tüm arkadaşlara böyle sorunu olan için yardımcı olmasını temenni ediyorum.

saygılarımla...

Ekli dosyalar

Örnek dosyanızda hangi sütunda nasıl bir işlem yapılacağını örneklerle anlatır mısınız? "A hücresinde .... olduğu için B hücresinde şu hesaplama yapılmalı" gibi hücre adresleri belirterek açıklarsanız iyi olur.

Maaş mesai pazar hesaplaması

Merhaba Yusuf bey ilginiz için teşekkürler. yeni bir dosya ekledim yeni bir sütün ekledim.yeni dosya biraz daha kolay olabilir diye düşündüm. Önce hesaplama mantığını açıklayayım.
- Bir personel ay içinde normal mesai+izin+pazar mesaisi yoksa normal maaşını alacak.

- Bir personel ay içinde 5 saat n.mesaisi var 5 saat te izini varsa bu durum birbirini götürdüğü için yine normal maaşı alacak

- Bir personel ay içinde 10 saat n.mesaisi var + 5 saat izni var + 5 saat ta p.mesaisi var bu durumda öncelik izin n.mesaiden düşülecek ve geriye personele 5 saat n.mesai+5 saat p.mesaisi verilecek

Yani hesaplamalarda personelin ay içinde kullandığı izin var ise n.mesai öncelik olmak ile p.mesaisinden kesilecek yoksa n.mesai+p.mesaisi verilecek

excelde personelin mesaisi fazla çıkıyorsa n sütünuna izni fazla çıkıyorsa o sütünuna yazdırılacak

bu ikinci gönderdiğim örnek excel için geçerli birinci excel de sadece n sütünunda geçerli olacaktır. Hangisi mantıklı olursa

hesaplamada
n.mesai 1 e 1,5
p.mesai 1 e 2
izin 1 e 1 kesinti

Ekli dosyalar

Günaydın.

Normal mesai 1'e 1,5 ve izin 1'e 1 iken nasıl oluyor da 5 saat izin kullanıp 5 saat mesai yapan birinde bunlar birbirini sıfırlıyor?

İzni neden ceza olarak kullanıyorsunuz?

Yusuf Bey size de günaydın hayırlı pazarlar

Göstermiş olduğunuz adalet hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum ve kesinlikle haklısınız. Yalnız işyerimizin üretim firması olması ve vardiyalı ve mesaili olması olması dolayısı ile personel mantığı şu şekilde işliyor ve kendilerinin bizzat aleni olarak ifade tarzını size söyliyeyim. gündüz gelip normal maaş alacağıma bir gün mesaiye kalırım diye ifade ediyor (tabiki o personel gelmediği gündüz için yerine eleman olmadığı için o gün yapması gereken işi kalıyor ve o gün çıkarması gereken iş miktarı 10 ise mesai de çalıştığında 5 adet çıkarıyor) ve bu da keyfi izinlerin çoğalmasına sebeb oldu bunun önüne geçmek için tüm personel ile çalışma şartları ile ilgili ve izin konusu da dahil olmak üzere sözleşme yapıldı. Bu durum büyük ölçüde keyfiyeti önledi ama hala genç arkadaşlar ara sıra keyfi izin kullandıkları için böyle bir çalışma yapıyorum.saygılarımla...

Son düzenleme:
"Fazla mesai" dediğimiz şey normal mesai saatlerinde çalıştıktan sonra işten ayrılmayıp çalışmaya devam edilince yapılan mesai için kullanılan bir tabir değil midir? Normal mesai saatleridne çalışmayan birisi nasıl fazla mesai yapmış oluyor? Fazla mesai yapabilmek için öncelikle günlük çalışma süresinin tamamlanması gerekmez mi?

Diye düşündüm ama demek ki öyle değilmiş. Bir de formüllerinizde günlük çalışma saatini 10 kabul ettiğiniz anlaşılıyor. Pazar harici günler yani 6 gün *10 saat = 60 saat olduğundan 15 saat fazla mesai yapılmış olmuyor mu zaten?

Her neyse. Anladığım kadarıyla G3 hücresinde aşağıdaki formülü kullanıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=(C3/30/10*MAK(0;F3-H3))*1,5

I3 hücresinde aşağıdaki formülü kullanıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=MAK(0;H3-F3-J3)*C3/30/10

K3 hücresinde aşağıdaki formülü kullanıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=(C3/30/10*MAK(0;J3-(H3-F3)))*2

Son düzenleme:
tam açmak istediğim konu açılmış yüklediğiniz dosyayı indiremedim sanırım üyeliğimle alakalı ama çözümü söylemiş arkadaşlar teşekkür ederim herkese

K3 hücresinde aşağıdaki formülü kullanıp aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=(C3/30/10*MAK(0;J3-(H3-F3)))*2
[/QUOTE]

Merhaba yusuf bey teşekkür ederim cevabınız için ilk iki formül tamam yalnız 3 formülde kısmen tamam şöyleki personel sadece pazar mesaisi yaptığı zaman diyelim ki 10 saat pazar ücreti 200 tl çıkıyor ama 10 saat pazar mesaisi yanında 5 saat n.mesai yaptığı zaman n.mesaiye 75,00 tl diyor ama bu sefer de pazar mesaisini 200 den 300 e çıkarıyor.

birde şayet personel pazar mesaisi yoksa ücret göstermesin normal mesai yaptığım zaman p.mesai ücret bölümüne de rakam atıyor.

saygılarımla

Son düzenleme:
K3'te aşağıdaki formülü deneyin:

Kod:
=(C3/30/10*MAK(0;J3-EĞER(H3>0;(H3-F3);0)))*2

Merhaba Yusuf bey

Program yavaş yavaş olmaya başladı yanlız şöyle bir sorun var. Personel şayet ay içinde 5 saat n.mesai+5 saat p.mesaisi varsa işmel tam çıkıyor bu işleme 5 saat izin eklediğimizde de işlem tam çıkıyor fakat personel ay içinde 10 saat n.mesai+5 saat izin+5 saat p.mesaisi kullandığı zaman 10 saatlik n.mesai ile 5 saatlik izin arasındaki 5 saatlik farkı pazar mesaisi hesabına ekliyor. Yardımcı olmanızı rica edebilirmiyim.

Şöyle oluyor mu?

Kod:
=(C3/30/10*MAK(0;J3-EĞER(VE(H3>0;F3>0);(H3-F3);F3)))*2

Şöyle oluyor mu?

Kod:
=(C3/30/10*MAK(0;J3-EĞER(VE(H3>0;F3>0);(H3-F3);F3)))*2

ne yazık olmadı yusuf bey dosya üzerinde tekrar bakarsanız pazar konusunda sıkıntı var
şöyle ki tüm mesailer boş iken p.mesaisine 5 saat yazıldığı zaman sonuç tam çıkıyor fakat izin kısmına 5 saat eklendiği zaman pazar ve izin saati birbirini götürüyor fakat p.mesai hesaplamasında sonuç kalıyor.sıfırlamıyor n.mesai+izin+p.mesai kısımlarına 5 er saat yazdığım zaman sonuç doğru çıkıyor fakat n.mesaiyi 5 değil 10 saat yaptığım zaman kafa karışıyor excellin
diyeceğim sonuca az kaldı ama hala uğraştırıyor denemediğim formül kalmadı 2 gündür kafayı yedim.

saygılarımla

Ekli dosyalar

Sanki şöyle oldu gibi:

Kod:
=(C3/30/10*MAK(0;J3-EĞER(F3<=H3;H3-F3;0)))*2

Yusuf bey çok çok ama çok çok teşekkürler mutlu ettiğin ve yardımcı olduğun tüm herkesin duaları senin üzerine olsun

Geri