• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesai Hesaplaması Hakkında

randzafer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
Arkadaşlar / Üstadlar merhaba,
Ekli dosyada giriş çıkış saatlerine göre belirlenmiş mesai hakkı listesi var, G sütununa H1:L5 kriterlerine uyan bir formül yazdım ve buna göre kişilerin ne kadar mesai hakkı elde ettiğini hesaplattım fakat G7 ve G8 hücrelerinde formül hata veriyor (ya da mesai hakkı elde etmediğini söylüyor) sebebi ise bu iki satırda çıkış saatlerinin (D7 ve D8 hücreleri) gece 12'den sonra olması yani saat 00:00'ı geçtiği için formül hesaplayamıyor, bu koşulu da kapsayacak şekilde formülü düzenleyebilir miyiz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba.

G7 hücresindeki formülü aşağıdaki ile değiştirip, aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞER(VE(F7=$H$2;SAYIYAÇEVİR(D7)>SAYIYAÇEVİR($J$2));SAYIYAÇEVİR($L$2);EĞER(VE(F7=$H$4;SAYIYAÇEVİR(EĞER(D7>C7;0;1)+D7-C7)>SAYIYAÇEVİR($K$4));SAYIYAÇEVİR($L$4);EĞER(VE(F7=$H$3;SAYIYAÇEVİR(EĞER(D7>C7;0;1)+D7-C7)>SAYIYAÇEVİR($K$3));SAYIYAÇEVİR($L$3);EĞER(F7=$H$5;SAYIYAÇEVİR($L$5);" "))))

Ömer bey ilginiz için teşekkürler, siz bu formülü yazdıktan sonra koşulları değiştirmem gerektiğini fark ettim şöyle ki;
1 - Hafta içinde Giriş saatinin önemi yok, isterse 19:59'da girsin ama çıkışı 20:00'yi geçiyorsa mesai hak etsin çünkü bazı kişiler parmağını okutsa bile cihaz okumuyor ve giriş çıkış aynı oluyor bir de izinli olup öğlen falan gelenler var , tabi gece 00:00'dan sonra çıkışı yine göz önünde bulundursun yani gece 12 den sonra çıkıyorsa da mesai hak etsin.
2 - Hafta sonu için giriş saati önemli ama isterse kişi öğleden sonra 16:00'da girsin 20:30'da çıksın toplam 4,5 saat çalıştığı için mesai hak etsin, ama girişi belli değilse ya da parmağını okutmamışsa mesai hak etmesin.
3 - Pazar günü için giriş saati önemli değil kişi girişte ya da çıkışta parmağını okuttuysa mesai hak etsin.
Bu koşullar dahilinde bir formül yazabilir miyiz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Bence yukarıdaki formülden hareketle kendiniz bu formülü oluşturabilirdiniz.
Ben cevap yazarken formülünüzdeki 00:00'dan sonraki çıkışı girişten büyük göstermek üzere
ıkışa 1 eklenmesi ilavesini yapmıştım (1 eklemek, 1 GÜN yani 24 saat eklemek anlamına geliyor) .
Aşağıdaki formülü test ediniz.
Kod:
=EĞER(VE(F7=$H$2;YADA(D7>"20:00";D7<"02:00"));$L$2;
EĞER(VE(F7=$H$3;C7<>"";EĞER(0+D7<0+C7;1;0)+D7-C7>=$K$3);$L$3;
EĞER(VE(F7=$H$5;YADA(C7<>"";D7<>""));$L$5;0)))

Üst taraftaki ikinci Hafta sonu satırı formülde hiç kullanılmadı, onu silip Pazar'ı bir üst satıra
alacaksanız formüldeki 5'inci satır numaralarını 4 olarak değiştiriniz.

Bir açıklama eklemeliyim.
Geceyarısından sonraya taşan mesai için gece 02:00 saatini kriter olarak kullandım.
Yani 00:00 - 02:00 arası dikkate alınmış oluyor.
Formüldeki 02:00 değerini istediğiniz kriter saati ile değiştirebilirsiniz.
Bilginize.

Ömer Bey, ilginiz ve emeğiniz için teşekkürler, kusura bakmayın iş yoğunluğundan bir süredir giremiyorum cevap yazamadım. Evet son cevabınızdaki detayı fark ettim teşekkürler.

Geri