• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesai Hesaplama ve Fark Bulma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhabalar ben bir tablo yaptım. Tablomda Giriş Saati Çıkış Saati ve Mesai var.İstediğim şöyle. Örnek veriyorum Giriş Saati 08:00 Çıkış Saati:16:00 Eğer 17:00 de çıkarsa 1 saat mesai yazacak yani 01:00 saat olarak yazı yazmasına gerek yok rakamla yazılacak.Ama sorun şu bu adam 09:00 da girip 16:00 da çıkmış olabilir.Ya da 09:00 da girip 18:00 de çıkmış olabilir.Ama bunun için 2 tip yapıcam mesela. Cumartesi günleri saatler kısa 08:00 de giriş 12:00 de çıkış.Ben bu mesai kısmında bu farkları çıkartmak istiyorum.Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

http://s2.dosya.tc/server2/604g7o/caisma.xlsx.html burada örnek yaptım ama biraz karıştı

Son düzenleme:
selam,
bu olay oldukça fazla Baz Veri (data) içermektedir.
1 - personel listesi
2 - normal çalışma saatleri (vardiye varsa vardiyeler ve bu vardiyelerin dönüşlerine göre çalışma saatleri)
3 - hafta tatil günleri ( personelden personele değişkenlik gösteriyorsa örneğin kiminin hafta tali Pazar, kimisi Salı gibi..)
4 - Çalışma saatleri değerlendirmesi.. ( Her vardiye için Normal çalışma saatleri olmalı)
a - 08:00 de işbaşı yapacak birisi 07:00 de iş başı yaparsa Fazla mesai mi olacak.. ya da 07:35 de iş başı yaptı ne olacak? Ya da 08:45 de iş başı yaptı ne olacak?
b - normal çıkış saati 18:00 olan birisi 18:45 de çıktı ne olacak? Ya da 18:25 de çıktı ...
c - Hafta tatili gününde çalıştı.. fazla mesai mi?
d - Resmi tatil de ya da dini bayramda çalıştı ne olacak?
e - 28 Ekim ya da arefe günü çalıştı. (ve bu günler hafta tatil gününe denk geliyor ya da denk gelmiyor (gelirse ne olacak gelmezse ne olacak.) Yarım gün mü normal çalışma. Vardiye durumuna göre 16:00 da iş başı yaptı bu durumda ne olacak? Fazla mesai ise nasıl değerlendirilecek..

Belki yazmadığım kriterler de olabilir. Bunlar netleşmeden sorunuza cevap vermek bana göre mümkün değil..

kolay gelsin..

merhaba sakman26
1.Personel isimlerini ben her sekme için yapıcam personel çok fazla değil.Yani dediğim her personel için ayrı ayrı olacak.Zaten tek bi işle ben hepsine uyarlıcam onu.
2.Vardiya yok dediğim gibi cumartesi günü yarım gün 08:45-12:30 arası
3.Hafta tatili standart pazar günü.
4.08:45 te başlangıç saati 18:30 standart çalışma saati.Eğer 08:45 te girmişse 19:00 Da çıkmışsa normal 00:30 dakika mesai yazacak. Sadece 00:30 yazsa yeter.Mesela 09:00 da girdi 18:30 da çıktı -00:15 dakika alacağımız gibi gözükecek en son ay sonunda mesaileriyle geç gelişleri toplanacak çıkan fark arttıysa biz vereceğiz eksiyse onun ayarlamasını yapacağız.Yani şu da olabilir 09:00 da girip 21:00 de çıkmış olabilir.Tabii o zaman bizden alacağı normalde 1:30 saat mesai alacak ama 09:00 da girdiği için 1:15 dakika almış olacak.Pazar günleri mesai olmadığı için pazar gününe gerek yok.Resmi tatiller de ise çok detaylı olmasına gerek yok ben manuel ayarlarım

Hocam elinize sağlık istediğim gibi olmuş sorunsuz.Teşekkür ettim emekleriniz için

Rica ediyorum
kolay gelsin...

Geri