• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesai Hesaplama Hatası

yokuşahmet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba,

basit bir fazla mesai çizelgesi hazırlamak istiyorum örnek verecek olursak
Giriş (07:30) - Çıkış (17:30) Fazla Mesai (0)
Giriş (07:30) - Çıkış (19:30) Fazla Mesai (2)
hesaplamalarda sürekli hata alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu hazır programı inceleyin...

Bu benim işimi görmez derseniz ; hata aldığınız şekilde bir örneği eklerseniz , düzeltme üzerinde çalışılabilir.

Örneği www.dosya.tc gibi bir dış servera atıp linki burada paylaşabilirsiniz, illa altın üye olmak zorunda değilsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sorularınızı örnek belgeyle destekleyerek daha hızlı ve net sonuca ulaşabilirsiniz.
Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

A1 (giriş saati) , B1 (çıkış saati) ise C1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. İşlem sonucunu;
-- SAAT olarak görmek istiyorsanız hücreyi saat olarak biçimlendirin ve formülü, kırmızı işaretlediğim kısımları silerek kullanın,
-- SAYI olarak görmek istiyorsanız hücreyi sayı olarak biçimlendirin ve aşağıdaki formülü kullanın.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]((B1-A1-"10:00")>0)*[/COLOR](B1-A1-"10:00")[COLOR="red"]*24[/COLOR]

Sayın, Cems ve Ömer Baran, Teşekkür ederim.
sorunsuz işliyor...

Bu arada dün asıl kullanıcı adımla oturum açamadım. İkinci bir kullanıcı adı almak durumunda kalmıştım. şifre yenileme mesajı yeni geldiği için kullanıcı adı farklı

Geri