• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Merlin uyarı

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Merhaba
merlin dosyasını forumdan buldum ancak ufak bir düzenlemeyi bir türlü yapamadım.Sayfa1 de a1 hücresindeki değer 6000'i geçerse merlin çıkıp " tebrikler" diyebilirmi?
Çok teşekkürler

Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan hocam çok teşekkürler...elinize sağlık...sayfa üzerine tasarım moduna geçince merlini gördüm ancak onu nereden aldınız ve nasıl yapıştırdınız...denetimlerde göremedim ben.

Birde hocam,verdiğiniz linkten diğer uygulamalarıda indirdim.örnek:peedy gibi.ancak çift tıkladığımda hızlı bir şekilde bir yere kuruyor,galiba sistem içine bir yere.merlin yerine bunu nasıl kullancağım, birde bunu anlatırsanız çok makbule geçecek.
Şahsınızda tüm forumdaki arkadaşların ramazan bayramını tebrik eder,tüm milletimize hayırlı olmasını dilerim.

Merhaba,

İlgili siteden kullanmak istediğiniz componenti (uygulamayı) indirip sisteminize kurun. İndirdikten sonra üzerinde çift tıkladığınızda otomatik kurulum yapar. Daha sonra aşağıdaki kodda geçen "Merlin" kelimelerini CTRL+H tuşlarına basarak "Peedy" olarak değiştirip kullanabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit
Dim Merlin As IAgentCtlCharacterEx

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub
    On Error Resume Next
    Agent1.Characters.Load "merlin.acs", "merlin.acs"
    Set Merlin = Agent1.Characters("merlin.acs")
    Merlin.LanguageID = &H409
    If Range("A1") > 6000 Then
    Merlin.Hide
    Merlin.MoveTo 0, 0, 50
    Merlin.Show
    Merlin.MoveTo 300, 400, 50
    Merlin.Speak "Tebrikler..." & Chr(10) & Range("A1") & " değerine ulaştınız..."
    Merlin.Play "DoMagic1"
    Merlin.Hide
    End If
End Sub

Hocam çok teşekkürler...elinize sağlık

Geri