• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Merkezi Sistem Doğal Gaz Faturalandırması

Excel Vers. ve Dili
2019 - TR
Merhabalar oturduğum apartmanda Merkezi sistem doğal gaz ile ısınmaktayız. Tek fatura kesiliyor biz gelen faturaları ısı pay ölçerdeki endeksleri not alarak dairelere pay ediyoruz. Bunu excel tablosu üzerinde yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Isı Paylaşım yönetmeliğine uygun mu yapacaksınız yoksa keyfinize göre bir dağıtım planı mı uygulayacaksınız?

Isı Paylaşım yönetmeliğine uygun mu yapacaksınız yoksa keyfinize göre bir dağıtım planı mı uygulayacaksınız?
Yönetmeliğe göre daire m² si ortak ısınma gideri(%30) ısınma gideri(%70) böyle düşünüyorum.
Resim ekleyebiliyormuş siteye aslında tablo oluşturdum ama sonuca varamadım
j507sgh.png

Isı paylaşım yönetmeliğinde
1. Evet %30 ortak tüketime ayırırsınız
2. Kalan %70 okunabilen ve doğru ölçümlendirilen endekslere göre pay edilir.
3. Mevsim şartları ve şehir konumuna göre 15 derecenin altında bir tüketim varsa o dairelere 15 derece kuralı uygulanır.
4. Çok düşük tüketimi olan ya da sıfır tüketimi olan dairelere ölçülebilen ve kıyaslanabilen daireler baz alınarak bina ortalama tüketiminden bir tüketim pay edilir.

Bunun aksi her gider paylaşımı yasalarla çelişir. Ancak tüm daire sakinleri biz buna razıyız diyorsa hukuksal olarak sorun olmaz

Isı paylaşım yönetmeliğinde
1. Evet %30 ortak tüketime ayırırsınız
2. Kalan %70 okunabilen ve doğru ölçümlendirilen endekslere göre pay edilir.
3. Mevsim şartları ve şehir konumuna göre 15 derecenin altında bir tüketim varsa o dairelere 15 derece kuralı uygulanır.
4. Çok düşük tüketimi olan ya da sıfır tüketimi olan dairelere ölçülebilen ve kıyaslanabilen daireler baz alınarak bina ortalama tüketiminden bir tüketim pay edilir.

Bunun aksi her gider paylaşımı yasalarla çelişir. Ancak tüm daire sakinleri biz buna razıyız diyorsa hukuksal olarak sorun olmaz
O açıdan bir sıkıntı yok.
Dediğim gibi bunu excel üzerinden yapıp her ay endeksleri yazarak otomatik dairelere pay etmek istiyorum.
Formülünü biliyorsanız yardımcı olur musunuz?

Yönetmeliğe göre daire m² si ortak ısınma gideri(%30) ısınma gideri(%70) böyle düşünüyorum.
Resim ekleyebiliyormuş siteye aslında tablo oluşturdum ama sonuca varamadım
j507sgh.png

Uğur Bey, tablonuz güzel olmuş ellerinize sağlık, son halini de paylaşabilir misiniz? Bazı arkadaşlarının da işine yarayabilir.

Arşivlik bir çalışma olmuş elinize sağlık, yakın zamanda bana da lazım olacak.

Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş, hayırlı geceler.

Geri