• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Merhaba bura da hangi formülü kullanmalıyım?

Ahmet ÖZGÜR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR Office 2007 Office 2010
Merhaba, sağ tarafta ki satırlardan s.no nun altında hangi sayı var ise o sayının karşısındaki rakamın üstündeki benden sayıların soluna yazılsın diye uğraştım ama başarılı olamadım.

Son düzenleme:
Sorunuz hiç anlaşılır değil maalesef. "sağ tarafta ki satırlardan s.no nun altında hangi sayı var ise o sayının karşısındaki rakamın üstündeki benden sayıların soluna yazılsın " ne demek?

Sorunuzda sağ sol diye değil de satır-sütun-hücre adresi belirterek açıklama yaparsanız karışıklık olmaz.

Sorunuzu daha açık belirtir misiniz?

"V" stünuna bakarak V5 stünunun yanındaki W,X,Y,Z stünların da yer alan sıra numarasının karşınındaki sayının en üst satırındaki xs,s,m,l den hangisi ise onu "u5" e yazması

Örnek dosyayı da güncelledim

Son düzenleme:
Aşağıdaki formülü deneyiniz:

Kod:
=İNDİS($W$4:$Z$4;KAÇINCI(MAK($W5:$Z5);$W5:$Z5;0))

Yalnız örnek dosyanızda 10. satırda birden fazla hücre dolu olduğu için formülün yapısı gereği en çok olan sayının bedenini yazıyor.

Üst satırlarda sorun yok fakat

V10 satırında sadece "S" yazmakta formülü sağa doğru uyguladım ama değişmedi v10 a 4 bedeni de hücrelere eklemedi

sanırım en büyük sayıyı buluyor getiriyor fakat, mix olan yani bir satırda 4 hücrede sayıda olabiliyor

Aşağıdaki gibi deneyin:

Kod:
=KIRP(EĞER(W5>0;W$4;"")&" "&EĞER(X5>0;X$4;"")&" "&EĞER(Y5>0;Y$4;"")&" "&EĞER(Z5>0;Z$4;""))

Yusuf bey son olan 4 lü satırı

r10 dan başlayıp u10 a kadar satırlara dağıtabilirmi tek satırda olunca diger sayfadaki işlemlerin içinden çıkamam zorlaşır sizi zahmete sokarım.

Bunu (benim bilgimin yettiği kadarıyla) aşağıdaki formülü R5 hücresine yazıp sağa ve aşağı kopyalayarak yapabilirsiniz. Tam olarak istediğiniz gibi olmayacaktır maalesef:

Kod:
=EĞER(W5>0;W$4;"")

Olmadı evet fakat yukarıda vermiş olduğunuz yanıt işimi baya kolaylaştırdı teşekkür ederim

Geri