• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Menüsü olan bir program

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkçe
Değerli Excel Ustaları

Mesaja eklediğim ekteki (2003 ve 2007 )dosyada içeği belirtilen bir proğrama ihtiyacım var. Proğramla ilgili istenen içerikle ilgili açıklamalar dosya içesinde var. Excelde bu konuda yapılmış praogramları araştırdım ama bulamadım. Bana yardımcı olurmusunuz. Yardımcı olacak veya katkıda bulanan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bu benim için önemli

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Başlangıç olarak, program tasarım eskizi şöyle olabilir.

1. UserForm iki parçaya bölünmüş olarak tasarlanmalı (Sol Panel/Sağ Panel gibi)

2. Sol Panel, Klasör ve dosyaları yönetmek için, Sağ panel ise dosya içeriğini (xls, doc, pdf vs) görüntülemek için kullanılmalı

3. Sol panel, -Alt ve Üst olmak üzere- yine iki panele bölünmeli. Alt panel, klasör yapısını , Üst Panel, seçilen klasörün altındaki tüm dosyaları göstermeli.

4. Sol Alt Panel için Treeview nesnesi, Sol Üst panel için Listview nesnesi kullanılmalı.
Not : Dosya yönetimi için Microsoft Scripting RunTime (FSO : File System Object) kütüphanesini inceleyiniz. Konunun özü burada.

5. Sağ panel için WebBrowser kullanılmalı.

6. Ektra olarak, Toolbar/CoolBar ve StatusBar denetimleri eklenebilir.

7. Geri kalan herşey, bu nesnelerin tepkilerini ve ilişkilerini kodlamak.

Kolay gelsin.

.

Merhabalar,

Başlangıç olarak, program tasarım eskizi şöyle olabilir.

1. UserForm iki parçaya bölünmüş olarak tasarlanmalı (Sol Panel/Sağ Panel gibi)

2. Sol Panel, Klasör ve dosyaları yönetmek için, Sağ panel ise dosya içeriğini (xls, doc, pdf vs) görüntülemek için kullanılmalı

3. Sol panel, -Alt ve Üst olmak üzere- yine iki panele bölünmeli. Alt panel, klasör yapısını , Üst Panel, seçilen klasörün altındaki tüm dosyaları göstermeli.

4. Sol Alt Panel için Treeview nesnesi, Sol Üst panel için Listview nesnesi kullanılmalı.
Not : Dosya yönetimi için Microsoft Scripting RunTime (FSO : File System Object) kütüphanesini inceleyiniz. Konunun özü burada.

5. Sağ panel için WebBrowser kullanılmalı.

6. Ektra olarak, Toolbar/CoolBar ve StatusBar denetimleri eklenebilir.

7. Geri kalan herşey, bu nesnelerin tepkilerini ve ilişkilerini kodlamak.

Kolay gelsin.

.
Ferhat Bey

İlginiz İçin Teşekkür ederim

Ama VBA da ve makrolarda çok az bilgim var. O nedenle siizn dediğiniz şyelerin çoğunu yapmam imkazsız. Sizden ve diğer excel üstatlarından bu konuda yardım bekliyorum. Biraz hazıra konmuş gibi olucağım ama çok uğraştım bazı şeyleri çözemedim. Onu için yardımınızı bekliyorum. Acelesi yok 01 Temmuza kadar vaktim var Boş zamanlarınızda ilelenirseniz sevinirim.

Üstadlar Bu proğrama bir el atsanız bu garibanı sevindirirsiniz. Benim için önemli çünkü

Geri