menülerin gizlenmesi

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Arkadaşlar bu soruyu yine sormuştum ama tam çözemedik.Ben 100 küsür sayfalık bir kitap yaptım.macrolar falanda var içinde ve artık bu kitapta hiç bir meniye ihtiyaç yok.sayfalar da kitapta kotumalı sadece bilgi girişinin olacağı hücreler aktif.Ben hiç bir menü çubuğunun görünmesini istemiyorum.Görünüm/tam ekran özelliği işimi görmüyor.orada dosya-düzen-görünüm menüleri kalıyor.belki bir çıkış tuşu atanıp çıkış o şekilde yapılabilir belki onun yanında düzenle tuşu konulup onunlada menüler açılabilir.Yani ben bu kitabı başka pc lere götürdüğüm zaman özellikle hiçbir beni görünmemeli.Olabilirse eğer(olur diye düşünüyorum ama formülünü bilmiyorum:d)

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
bu kodlar işinizi görürmü?

Kod:
Sub Menü_göster()
Dim cb As CommandBar
For Each cb In Application.CommandBars
cb.Enabled = True
Next cb
End Sub
Kod:
Sub Menü_gizle()
Dim cb As CommandBar
cb.Enabled = False
Next cb
End Sub
not:
bu kodları thisworkbook bölümüne yazın.
ancak aynı anda başka kitapların kullanımına olanak sağlamanız gerekir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
bu kodları thisworkbook bölümüne yazın.
ancak aynı anda başka kitapların kullanımına olanak sağlamanız gerekir

burada en demek istediğinizi tam anlayamadım.çok iyi değilim excell konusunda.daha açık yazarsanız memnun olurum.thisworkbook neresi mesela ve diğer kitaplara izin vermek nasıl olacak vermezsek çalışamayacak mı anlayamadım.ilgine teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Arkadaşlar bir yardım edin ne olur sadece burası kaldı yarım bekliyor.Size zahmet..

Excel Vers. ve Dili
2002 TÜRKÇE
2007 TÜRKÇE
2010 TÜRKÇE
2019 TÜRKÇE
alt+F11 tuşuna bas göreceksiniz....

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
alt+f11 visula basic i açıyor kardeş nasıl olacağınıda anlatsan daha verimli olur sanırım.çok iyi değilim excell de.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
excel de sayfa adının üzerine sağ tık yapın. açılan menude kod görüntüle deyin. çıkan sayfaya uzmanamele nin verdiği kodları yapıştırın daha sonra istediğiz kodu çalıştırın.

bu kodlar benimde işime yarayacak ama uzmanım birşey soracağım dosya açıldığında menüle gizlensin dosyayı kapat dediğimde göstersin.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
bun şekilde deneyin.

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
'Menü_gizle()
Dim cb As CommandBar
cb.Enabled = False
Next cb
End Sub
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
'Menü_göster()
Dim cb As CommandBar
cb.Enabled = True
Next cb
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Uyguladığım dosyanın haricindeki dosyalarda menünün gizlenmesini istemiyorum. Sadece bir dosyada olabilirmi.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
bu kodları deneyin

Kod:
Private Sub Workbook_Activate()
    Application.CommandBars("Formatting").Visible = False
    Application.CommandBars("Standard").Visible = False
End Sub
Kod:
Private Sub Workbook_Deactivate()
    Application.CommandBars("Formatting").Visible = True
    Application.CommandBars("Standard").Visible = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
selam kardeşler shymshec kardeşin dediği yöntemle yaptım sağ tıklayıp ekledim daha sonrada macrolardan direk gizle komutunu çalıştırdım ve gitti şimdide getiremiyorum diğer kodu çalıştıracağım ama menüler olmadığı için çalıştıramıyorum.Kaydetmeden çıktım ama yine aynı.Lütfen yardım.Birde shymshec kardeşe verdiğin kodlar sadece o kitab için mi geçerli eğer öyleyse bende zaten aynen onu istiyorum.Yoksa bu bana yeterlimidir.Teşekkürler.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
selam kardeşler shymshec kardeşin dediği yöntemle yaptım sağ tıklayıp ekledim daha sonrada macrolardan direk gizle komutunu çalıştırdım ve gitti şimdide getiremiyorum diğer kodu çalıştıracağım ama menüler olmadığı için çalıştıramıyorum.Kaydetmeden çıktım ama yine aynı.Lütfen yardım.Birde shymshec kardeşe verdiğin kodlar sadece o kitab için mi geçerli eğer öyleyse bende zaten aynen onu istiyorum.Yoksa bu bana yeterlimidir.Teşekkürler.
merhaba
ilk mesajınızda, dosyada kod var yazınca bu konuları biliyorsunuz sanmıştım.
bu tür kodları çalıştırmadan önce ne yaptığınızdan emin olurn.

ek dosyayı açarsanız sorun çözülür.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Uzman kardeşim ilk verdiğin kodları yaptım ama ben sadece bu kitapta menüler otomotik olarak hiç görünmesin istiyorum sadece ben isteyince görünsün kapatıp açınca yine görünmez olsun.Ben anlatamadım derdimi kusura bakma.O ilk verdiğin kodlar oluyor gizle deyince gizliyor aç deyince açıyor ama gizleme işi otomotik olsa daha güzel olur.Sana zahmet

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Korhan bey ben denedim ama bir türlü çalıştıramadım.Ayrıyeten kayıtlı olan makrolarda bulunamadı falan yazöaya başladı.Ama verdiğiniz dosya tam benim istediğim iş içindir.Siz benim anlayacağım makul bir dille anlatırsanız çok mutlu olurum.Dosyayı koyacaktım 750 mb olduğundandır herhalde ekleyemedim.Bir de öğrenmiş olurum anlatırsanız.size zahmet

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Çalışmaması için bir sebep yok. Makro güvenlik seviyeniz yüksek olablir.

Araçlar - Makro - Güvenlik menüsünden orta olarak ayarlayıp dosyayı o şekilde açmayı deneyin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Kodlar illaki çalışıyordur zaten sizin gönderdiğiniz örnekte gayet güzel çalışıyor ama ben onu benim kitaba uygulayamadım oda benim cahilliğimdendir siz bana onu biraz kısa yoldan anlatırsanız daha mutlu olurum.Nasıl entegre edeceğimi.Selamlar.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sn. dilefkar,

Vermiş olduğum linkteki örnek dosyayı açın aynı zamanda kendi dosyanızıda açın.

ALT+F11 tuşlarına basarak kod editörünü açın.
Sol üst tarafta iki dosyaya ait bilgileri göreceksiniz.
Örnek dosya altındaki Modül1 isimli seçeneği mouse ile kendi dosyanıza sürükle-bırak ile kopyalayın.
Daha sonra aynı ekranda örnek dosyanın ThisWorkbook bölümünü göreceksiniz. Bu bölümü çift tıklayın. Sağ tarafta kodları göreceksiniz. Bu kodları seçip kopyalayın ve kendi dosyanızın ThisWorkbook bölümüne yapıştırın. Sonra dosyanızı kaydedip kapatın. Dosyanızı tekrar açtığınızda menülerin gizlendiğini gözlemleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Korhan bey dediğin şekilde yaptım menülerin gizlenmesi oldu ancak şimdide benim daha önceden atadığım macrolar vardı onlar çalışmaz oldu.Macro bulunamadı diyor.Az olsa kolay da 100 ün üzerinde macro var.(100 sayfa var ilk sayfada butonlara atadığım macrolar 1=sayfa1,2=sayfa2.3=sayfa3 diye..o sayfaya gidiyor.)bunların hepsinde macro bulunamadı diyor.Birde sizin gönderdiğiniz örnek dosyada da o var benim dosyaya yükleyince ondada olmaya başladı denetim araç kutusu açılıyor F12 yaptıgımız zaman o nedendir nasıl iptal edilir.Kapatınca F12 yapınca tekrar geliyor.O okadar önemli değil bilgin olsun diye yazdım.Asıl sorun diğeri.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Bu durumda dosyanızı eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız.