• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Menü çubukları

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar insert module bir kod ekledim şimdi neyapıyorsam. Olmuyor bütün exceller araç çubukları olmadan geliyor. O proğramı sildim olmadı. Ofisi kaldırıp yeniden yükledim olmadı.
Lütfen yardım.

araç çubukları

bu forumda aynı konu ile ilgili forumda bira kaç kod buldum modul olarak ekliyorum fakat olmuyor. exceli yeniden açınca güvenlik ayarları çok yüksek olduğundan makrolar devre dışı bırakıldı. uyarısını veriyor. araç çubuğu olmadığı içinde güvenlik ayarlarını değiştiremiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sayın N. ZİYA HİÇDURMAZ sağolun önerdiğiniz kod dahil bu formdan daha birçok kodu denedim.
söylediğim gibi kodu uygulayıp yeniden açınca "güvenlik ayarları çok yüksek olduğundan makrolar devre dışı bırakıldı. güvenlik ayarlarını değiştirerek deneyin." uyarısı geliyor. şimdi ne yapabilirim.

yanıt

Makro güvenlik ayarları Excel 2003 ve alt sürümlerde Makroların çalışabilmesi için araçlardan makro güvenliğini orta seviyeye getirip makrolu dosyanın açılışında makroları etkinleştir seçimini kullanmalısınız.
Excel 2007 için Microsoft Office Düğmesi'ni tıklatın, Excel Seçenekleri,güvenlik merkezi , güvenlik merkezi ayarları Makro Ayarları kategorisindeki Makro Ayarları'nın altından istediğiniz seçeneği tıklatın.

Menü çubuğu olmadığı için söylemiş olduğunuz yöntemi yapamıyorum. Başka çözüm yollarınızı bekliyorum saygılar teşekkür ederim.

merhaba
sizin için şu makrolar uygun olabilir diye düşünüyorum
menüleri gizler
Kod:
Sub Menu()
    MenuBars.Add "MyMenu"
    MenuBars("MyMenu").Activate
End Sub

menüleri gösterir
Kod:
Sub MenuBack()
    MenuBars("Worksheet").Activate
    MenuBars("MyMenu").Delete
End Sub
not : kodlar alıntıdır.

kodlarınızı denedim ama söylediğim gibi güvenlik ayarı yüksekte kaldığı için bu kodlarıda algılamadı. menü çubuğum olmadığı için güvenlik ayarınıda değiştiremiyorum takıldım kaldım. ofisi dahi yeniden yükledim ama yok olmuyor. teşşekkür ederim başaka önerilerinizi bekliyorum.

kodlarınızı denedim ama söylediğim gibi güvenlik ayarı yüksekte kaldığı için bu kodlarıda algılamadı. menü çubuğum olmadığı için güvenlik ayarınıda değiştiremiyorum takıldım kaldım. ofisi dahi yeniden yükledim ama yok olmuyor. teşşekkür ederim başaka önerilerinizi bekliyorum.

EXCEL MENÜLERİ
Benim tüm excel menüleri de aynı şekilde gitti, bilgisayara geri yükleme yaptığım için makrolar da devre dışı, menüler olmadığı ve sağ tuş çalışmadığı için de makro güvenlik ayarlarını yapamıyorum, dolayısıyla makro kodlarını çalıştırıp menüleri geri getiremiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Acil yardım dereseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

merhaba

alt+f11 ile kod penceresini açın, bir modüle aşağıdaki kodları kopyalayın.
ya auto_open makroyu çalıştırın veya dosyayı kapatıp tekrar açın.
Kod:
Sub auto_open()
Dim cb As CommandBar
For Each cb In Application.CommandBars
cb.Enabled = True
Next cb
End Sub

-------------------------------------------------------------------------------------

Alt+F11 ile VBA düzenleyici açıp modüle aşağıdaki kodları ekleyip bir deneyin bakalım düzelecekmi.
Kod:

Sub tamekran()
Application.DisplayFullScreen = Not Application.DisplayFullScreen
Application.CommandBars("Full Screen").Enabled = Not Application.CommandBars("Full Screen").Enabled
Application.CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = Not Application.CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled
ActiveWindow.DisplayHeadings = Not ActiveWindow.DisplayHeadings
End Sub
İkinci kod
Kod:

Sub ekran()
With Application
.ScreenUpdating = False
.CommandBars("toolbar list").Enabled = True
.CommandBars("Worksheet Menu Bar").Enabled = True
.CommandBars("Cell").Enabled = True
.DisplayFormulaBar = False
.DisplayStatusBar = False
.DisplayFullScreen = False
End With
With ActiveWindow
.DisplayHorizontalScrollBar = True
.DisplayVerticalScrollBar = True
.DisplayWorkbookTabs = True
.DisplayHeadings = True
.WindowState = xlMaximized
End With
End Sub

iyi akşamlar
aklıma bir çözüm daha geldi
sitem geri yükleme yapıp dener misiniz. bu sorun olmadan önceki bir tarihe göre yapınız
başlat-programlar-donatılar-sistem araçları-sistem geri yüklemeyi seçiniz.

ilgillenen herkese tek tek teşekkür ederim.
ama güvenlik seviyesi yüksekte kaldığı için yüklenen kodları algılamıyor.
bu işi format temizler.
canlar sagolsun.

herkese teşekkür. ama olmadı bir türlü. bu işi format temizler. herkese kolay gelsin.

Geri