• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Memur yıllık izin belgesi ve izin kartı

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
DATA Sayfasında yapılması gereken:

"M2" Hücresi değeri izin sayfasındaki "H2" hücresi 0 olmayan yılı alsın

örneğin 1:İzin sayfasında H2 hücresinde 2008 yılı izini 1 yazıyorsa 2008 yılı iznini alsın, eğerki 2008 yılı izni izin sayfasında 0 ise 2009 alsın

örnek 2-"2009 yılından 15 kalan izni vardır" demesi gerekmekte
"15" değerini L2 hücresinden alıyor

İZİN Sayfasında yapılması gereken:

1-"d2" hücresi değerini data sayfasındaki "h" hücresinden alacak ve izin sayfasındaki H2 hücresi "0" olduğunda "J" hücresini alsın

2-"c2" hücresi değerini data sayfasındaki "I2" hücresini alacak, ve "izin sayfasındaki" "H2" hücresi "0" olduğunda "K" hücresini alsın

saygıdeğer hocalarım yukarda belirmiş olduğum işlemleri sizden ricam macro ile yapma imkanımız var mı var ise yardımcı olabilirmisiniz. ÇOK işimi görecek bu işlemler

not:bu konuyu inceleyen hocalarım anlamazlar ise mesaj yazarlar ise sevinirim en azından konunun incelendiğini veya anlaşılıp anlaşılmadığını bilirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Analaşılmayan o kadar çok konu var ki hangi biriyle uğraşıcan.
Şimdi ,İzin sayfasındaki H2 hücresindeki(Hasan kartala ait) kalan izin süresinin hangi yıla ait olduğunu nereden anlayacağız?Orada -15 yazılıyor.Bu nedir?
Bu daha ilk anda bakıpta anlayamadığım konu.Tabbi diğerlerinede baktım yüzeysel olrak onlardada anlamdım bir şey.EE tabi böyle olunca insanlar soruya cevap vermek istemiyoralr.Çünkü konuya cevap mı verilecek yoksa konunun anlaşılması için uzun uğraşlar ve yazışmalar yapılıp sonuca ulaşılmakmı istenecek.Konuya cevap vermek mesele değl .Mesele konuyu cevap verilmeye hazır hale getirmekte.Bunun içnde bir sürü yazı yazmak gerekiyor.Niye durup duruken kendisine insanlar problem oluştırsunlar.Forumda çok anlaşılır düzeyde bir sürü soruyu yapmak varken değilmi.Benim bile bu yazu-yı yazmama bir angarya.Halbuki konu anlaşılır olsaydı bu yazıyı yazmayacak,soruyu yapıp geçicektim.Fazladan işler,gereksiz işler işte.:cool:

işte bizim de yapmamız gereken hocam o konu hangi yılın izini olduğunu belirtmek izin formunda, data ve izin sayfalarında

cevap:-data da h la j hücreleri kişinin hangi yıl izini olduğunu gösteriyor izin kartı 2009 izni d2 de belirtlemediğinden kaynaklanıyor
- -15 ise şahsın 2008 yılı izini kulandığı ve sıfırladıkdan sonra 2009 iznine izin kartında geçemediğinden dolayı -15 veriyor yani izin kartından alıyor şahsın her yıl 30 gün izini var o mantıkdan gederseniz ve kartı incelendiğinde görülür en son karta işli olan izin aslında 2009 yılı izni olması lazım,2009 olursa -15 vermez karta ve data L2 de

öncelikle teşekür ederim ilgilendiğiniz için hocam ben kendimden bahsediyim ben sorunum biraz karışık olduğundan aslında basit bana görede bu formül işi ve macro işini bilmediğimden anlatımım da biraz zor daha doğrusu belki karşıdaki anlaması güç olabiliyor

hocam sizinle birlikde bu çalışmayı yaptık hatırlarsanız sizin bayağı bir emeğiniz var bu çalışmada ve çok güzel bir çalışma diye ben ve paylaştığım herkes öyle diyor bizi zorlayan burda 2 yılın izni olması şahsın (memur 657)

Son düzenleme:
bu konunun neyi var bilmiyorum burda anlatım uzun oluncak kimse yaklaşmıyor bu konuya

2008 izni var ise 2008 izininden kullandıracak ve düşecek 2008 bitincek 2009 izinden düşüp veya kulandıracak

Son düzenleme:
Merhaba,

Anlatım uzunluğundan ziyade anlatımda tutarsızlık ve karışlıklar var, önce bunları gidermeniz gerekir. Benim tavsiyem önce aşağıdaki düzeltmleri yapın,

Tanımlamadaki DATA tanımındaki formül,

=DATA!$A:$N

bu şekilde olması gerekiyor sanırım.

İzin sayfasındaki,

C2:

=EĞER(A2="";"";DÜŞEYARA(A2;DATA;9;0))

D2:

=EĞER(A2="";"";DÜŞEYARA(A2;DATA;8;0))

H2:

=EĞER(A2="";"";C2-ETOPLA(A:A;A2;G:G))

formülleri bu şekilde olursa doğru olur.

bu düzeltmeleri yaptıktan sonra yeni bir dosya ekleyerek hangi hücrelerde ne gibi işlem yapmak istiyorsanız o hücrelere açıklama ekleyerek detaylı açıklama yapınız.

.

bu nereye eklenecek

tanımlamadaki demişsiniz

Sizim eklediğiniz dosyada

Ekle / Ad / Tanımlamaya girerseniz yaptığınız DATA adındaki tanımlamayı görebilirsiniz.

memur izin belgesi ve izin kartı

ok değiştirdim formülü ama olmadı hocam

hocam dosya ektedir

-data sayfasında L sutununda aktiv yılın kalan izni gösterecek

-data sayfasında m sutununda aktiv yılın kalan izni gösterecek

Ekli dosyalar

izin sayfasındaki c ve d sütunları 2008 yılını sorguluyor galiba hocam (datadaki 8 sutun) 2008 izni2009 olması lazım 3 kayıtda 2009 geçmiş olması lazım izin sayfasında

anlatım

Merhaba,

Anlatım uzunluğundan ziyade anlatımda tutarsızlık ve karışlıklar var, önce bunları gidermeniz gerekir. Benim tavsiyem önce aşağıdaki düzeltmleri yapın,

bu şekilde olması gerekiyor sanırım.

İzin sayfasındaki,

C2:

=EĞER(A2="";"";DÜŞEYARA(A2;DATA;9;0))

D2:

=EĞER(A2="";"";DÜŞEYARA(A2;DATA;8;0))

H2:

=EĞER(A2="";"";C2-ETOPLA(A:A;A2;G:G))

formülleri bu şekilde olursa doğru olur.

bu düzeltmeleri yaptıktan sonra yeni bir dosya ekleyerek hangi hücrelerde ne gibi işlem yapmak istiyorsanız o hücrelere açıklama ekleyerek detaylı açıklama yapınız.

.

izin sayfasındaki h sutununa göre c v d sutunu değişmesi lazım yani 2008 yılında h2 "0" olduğunda data sayfasından j ve k sutunlarını sorgulayıp c ve d hücrelerine ona göre gelmesi lazım değerler

Ben anlatamadım sanırım. Açıklamayı dosya üzerinde hücreleri belirterek detaylı açıklayınız.

Sayın zehnisağcan,

Tablonuzda belirsizlikler ve bana göre mantık hataları var. Ekte açıklamaya çalıştım. Ben sorunuzu anlayamıyorda olabilir. Dilerseniz yeni konu açarak detaylı açıklama yapınız.

İyi çalışmalar.

.

Ekli dosyalar

Geri