• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Melzemeye göre veri aktarmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kontto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2013 kullanıyorum
verisiyon türkçe
Arkadaşlar, Sizden istediğim yardım. VERI sayfasında yani bu sayfanın D Sütununda bulunan Malzeme isimlerinden herhangi birini "MLZLIST" sayfasında ki D sütununa (D,E,F,G,H, gibi 30 kaleme kadar gidebilir) yazdığım zaman hangi ile göndermişsem gönderdiğim miktarı o ilin karşısına aktarma yapmasıdır.
Örnek olarak, MALZLIST sayfasının D sütununa MASAÜSTÜ yazdığım zaman bu sayfada hangi ile masaüstü bilgisayar gitmişse D sütununa ve o ilin karşısındaki miktarı aynen MLZLIST sayfasında o ilin karşısına yazması, E sütununa da DİZÜSTÜ yazdığım zaman E sütununa ve gönderdiğim illerin karşısına DİZÜSTÜ miktarlarını yazmasıdır.
Yazıda tam anlatamamış olabilirim. Örnek dosya gönderiyorum. Lütfen yardım edin. Çok minnettar olurum.

Ekli dosyalar

Merhaba Formül ile çözüm isterseniz
MLZLIST D2 hücresine yapıştırınız
Kod:
=EĞER(D1="";"";TOPLA.ÇARPIM((VERI!$D$2:$D$65000=$D$1)*(VERI!$H$1:$CJ$1=C2)*(VERI!$H2:$CJ2)))
İstediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz

Sayın emr, dediğiniz gibi yaptım ve çoğlattım ama sonuçları yanlış verdi. Tekrar kontrol edebilirmisiniz, ayrıca diğer sütunlarada kopyalayabilirmiyim. Mesela D, E, F, G, gibi.

Bunu kod olarak veremezmisiniz. Çünkü formül bilgisayarı aşırı derecede yavaşlatıyor.
Yukarıdaki 3 nolu mesajımda belirttiğim gibi, formülü uyarlıyorum. Ama yanlış toplama yapıyor. Ayrıca D1 Sütununa "Masaüstü" ibaresini silip yerine "Dizüstü" yazdığım zaman hiç toplama yapmıyor. Eski "Masaüstü" bilgileri kalıyor

Sayın emr, öncelikle ilginizden dolayı teşkükkür ederim. Ancak formulü uyarlayarak çoğalttım ama 1- Toplamları yanlış veriyor.
2- D1 Sütununa "MASAÜSTÜ" yerine "DİZÜSTÜ" yazdığım "DİZÜSTÜ" olarak hiç toplama yapmıyor.

Ayrıca bunu kod alarak verebilirmisiniz. Şayet öyle bir şey varsa minnettar olurum.

Arkadaşlar 3,4 ve 5 inci mesajları internet kopukluğundan kaynaklanan bir sorundan dolayı mesajlar gitmedi diye içeriğini değiştirerek arka arkaya gönderdim aynı mesajları gönderdiğim için lütfen kızmayınız.

Arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu

Merhaba tam olarak yardımcı olamasamda
Elimde sizinkine benzer bir çalışma var bunu kendinize göre uyarlayabilirsiniz
Formüllerin makroya çevirilmesinide anlatıyor.
Belki işinize yarar

Son düzenleme:
Sayın emr, ilginizden dolayı teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz dosya isteklerimi karşılamıyor. Yinede sağolun

Şayet benim göndermiş olduğum dosya üzerinde yardımcı olacak bir arkadaş varsa çok sevinirim. Gerçekten çok ihtiyacım var.

Geri