MDIForm üzerindeki toolbar, yeni form açınca görünmüyor

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 Türkçe
Arkadaşlar sorunuma ait resim aşağıdadır.

Haluk hocanın, Ivan F.Maola'nın kodlarından yararlanarak Excel-VBA ile oluşturduğu MDIForm üzerinde üzerinde child form örneğinden yola çıkarak Excel-VBA ile bir prg hazırladım.

Fakat bir child form açtığımda menü olarak kullandığım toolbar beyaz olarak görünüyor.Ana formu tıkladığımda görünür hale geliyor.Child formlara top değeri vererek toolbarın hemen altında görünmelerini sağlıyorum.

Bu durumun çözümü nedir? Yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba?

Son düzenleme:
Sn.ftekin anladığım kadarıyla excel vba da değil Visual Basic te çalışıyorsunuz.

MDIForm üzerinde bir picturebox oluşturduktan sonramı toolbar eklediniz acaba?

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 Türkçe
VB'de değil Programı Excel-VBA ile hazırladım.

Excel VBA'da MDI form olayı olmadığından API'lerden faydalanarak hocalarımızın hazırladığı örneklerden faydalandım.

Child Formlar toolbar'ı Anaformun bir parçası olarak görmemesinden kaynaklanıyor sanıyorum.Aynı zamanda child formların maksimize butonuna bastığımda toolbar'ın üzerini de kaplıyor ve toolbar altta kalıyor.Böyle de bir sorun var.

Aslında normal windows menüsünün kullanıldığı (MenuMaker) ile MDIForm&ChildForm örneklerini birleştirebilsek bu durum ortadan kalkar gibime geliyor.Birleştirme yapılmasının faydalı olacağını düşündüğüm Örnek dosyalar EK'te.

Son düzenleme: