• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

MAX Function ile en büyük değerin yanındaki kolon bilgisini alma

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 English
Arkadaşlar merhaba, konu aslında basit kesinlikle ama artık kafam durdu o nedenle sormak istiyorum..Cevaplayan olursa sevinirim.
bir excel sheet'im var.

"B" kolonu"Malın Cinsi"
"E" Kolonu "Fiyatı"
"J" kolonu "Tarih"

B kolonunda 100 tane data var ama "aynı isimlerde olanlar var" olanlar var.
E kolonunda fiyat var ve bunlarda çeşitli değerlerde
J kolonunda tarihler var

sort işlemide malın cinsi, fiyat, tarih sırası ile
=MAX(IF(Girişler!B2:B100='Stok Pivot'!O4;Girişler!J2:J100)) ile stokpivot taki o4 hücresindeki değeri 100 adet içinde kontrol ettirip bulunan 5-6 değer içinde en yeni tarih kısmını getiriyorum (ör : 12.05.2015 gibi) ama bana lazım olan onun yan hücresindeki "fiyat kısmı" onu yapamadım. tek bir formül içinde yapmak istiyorum. ayrı ayrı değil... yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

Örnek dosyanızı ekleyebilir misiniz?Daha hızlı sonuç alabilirsiniz?

ekleme yapamıyorum gold üyelik ister :) mailiniz varsa örnekğini atayım

Aşağıdaki formülü deneyebilirsiniz.Dizi formülüdür.

Kod:
=İNDİS(E2:E100;KAÇINCI(DOĞRU;J2:J100=MAK(EĞER(B2:B100=B2;J2:J100));0))

ingilizcesi

Kod:
=INDEX(E2:E100;MATCH(TRUE;J2:J100=MAX(IF(B2:B100=B2;J2:J100));0))

=INDEX(Girişler!B2:B1282;MATCH(TRUE;Girişler!J2:J1282=MAX(IF(Girişler!B2:B1282=O4;Girişler!J2:J1282));0)) olarak düzelttim bendeki dataya göre ama malesef :( #N/A ) hatası alıyorum

Dizi formülü.

CTRL+SHIFT+ENTER ile kapatmanız gerekir.

Örnek doya ekleyebilir misiniz?

E2 hücresine,

Kod:
=INDEX(Giriş!$E$2:$E$28;MATCH(TRUE;Giriş!$J$2:$J$28=MAX(IF(Giriş!$B$2:$B$28=A2;Giriş!$J$2:$J$28));0))

Dosya'yı indirmem için izin vermeniz gerekiyor.

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=İNDİS(Giriş!$E$1:$E$28;MAK(EĞER(Giriş!$B$2:$B$28=Hesap!A2;Giriş!$J$2:$J$28=MAK(EĞER(Giriş!$B$2:$B$28=A2;Giriş!$J$2:$J$28)))*SATIR($2:$28)))

Olmadı arkadaşım :) değerler değişiyor ama asıl değere ulaşamadım.. drive'daki linkteki dosya üzerinden yapıp gönderme şansın var mı ? çok zahmet verdim biliyorum kusura bakma :(

Pardon arkadaşım oldu !!!!!!!!!!!!! ctrl+alt+enter yapmadan denemişim :) tekrar tekrar teşekkür ederim

Geri