• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mause ile tıkladığımda satır silinsin

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba hayırlı Ramazanlar.

Ekte gönderdiğim örnekte C sütununda isimler var, E sütunundada başka excel dosyalasından formülle getirdiğimiz isimler var.

Benim istediğim C sütunundaki isimlerle E sütunundaki isimleri mause ile tek tek silmek istiyorum.

Yapmak istediğim eşit olmayan satırların başında bulunan rakamlara bir tıklamakla bu satırın silinmesini istiyorum.

Makronun sayfadaki hücrelerde çalışmasını istemiyorum. Sadece satırların başlarındaki rakamlara tıkladığımda makro çalışsın istiyorum.

Yardımcı olur musunuz?
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayfanın içine aşağıdaki kodu yapıştırırsanız hangi hücreyi çift tıklarsanız siler
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
  ActiveCell.Select
    Selection.Delete Shift:=xlUp
    ActiveCell.Offset(3, 0).Rows("1:1").EntireRow.Select
    ActiveCell.Offset(3, 0).Range("A1").Activate
End Sub

Sayın simyaci64 ilginiz için çok teşekkür ediyorum, hücrenin değil satırın silinmesini istiyorum.

Ayrıca çift tıklamakla değil, sadece satır başlarındaki rakamları tıkladığımda silinmesini istiyorum.

Bu şekilde yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
çift tıkla komple satırı silmeyi yapabildim.

Kod:
[Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlDown)).Select
Selection.EntireRow.Select
Rows(ActiveCell.Row).Select
Selection.ClearContents

End Sub
/CODE]

çift tıkla komple satırı silmeyi yapabildim.
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlDown)).Select
Selection.EntireRow.Select
Rows(ActiveCell.Row).Select
Selection.ClearContents

End Sub

Sayın simyaci64 ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum, kod gayet güzel çalışıyor.

Ancak benim istediğim gibi olmadı, yinede çok teşekkür ederim.

Deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Cells(Target.Row, "C") <> Cells(Target.Row, "E") Then
        Target.EntireRow.Delete xlUp
    End If
End Sub

Deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Cells(Target.Row, "C") <> Cells(Target.Row, "E") Then
        Target.EntireRow.Delete xlUp
    End If
End Sub

Korhan Hocam'ın gönderdiği sanırım işini görecektir yanlız, bu işlemi kullanım amacınız nedir? Bu işlemle ne yapacaksınız? Merak ettiğimden soruyorum :)

Sayın Korhan Bey, ilginiz için çok teşekkür ediyorum, kodlar gayet güzel çalışıyor.

Benim istediğim satırların başlarında bulunan rakamlara tıkladığımızda satırların silinmesini istemiştim, sayfadaki hücrelere tıkladığımda kodlar çalışmasın, bu şekilde kod yazılabilir mi?

Sayın ridvanucok, ayrı ayrı sistemden veri aldığım için verileri karşılaştırmak istiyorum, veriler çok olduğu için hızlı bir şekilde farklı satırları silmek istediğimden bu şekilde bir kod istemiştim.

İstediğiniz şekilde kod yazılamaz. Sayfanın olaylarını kullanabilirsiniz.

Çok teşekkür ediyorum, Sayın Korhan Bey.

Hayırlı geceler, hayırlı çalışmalar diliyorum.

Geri