Matematik İşlemler Tablosu

Excel Vers. ve Dili
2003
Kıymetli Arkadaşlar, kendime ve öğrencilerime egzersiz çalışması için bir tablo veya çalışma sayfası hazırlamaya çalıştım. Elimde sadece toplama işlemi ile ilgili bir tablo var onun ekran görüntüsünü ekledim.Bu toplonun benzerini yapmayı planladım ama bir farkla yeni tabloda 3 işlem daha olmasını düşünüyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Hangi seviyede öğrenci için hazırladığınızı bilmiyorum ama Toplama ,Çıkarma ve Çarpma sorunsuz kullanılabilir.
Bölmede ise (örneğinizde bölme nasıl hazırlandı bilmiyorum) Kesirli sonuç çıkacağından kesirsiz ve kalansız sonuç için farklı işlem yapılması gerekir.
Yinede eki inceleyin size fikir verecektir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Muygun Hocam,ilginiz için teşekkür ederim ellerinize sağlik.Hocam kusurabakmayın sanırım ihtiyacım olan seyleri eksik anlatmışım yardımcı olursanız sevinirim.

Bu tabloda üç işlemin yapılmasını istiyorum TOPLAMA,ÇIKARMA, ÇARPMA işlemlerinin karışık olarak 100 adet işlem olmalı bunları yazdırdığımda tam sayfa cıktı almam gerekiyor.
Adı,soyad bölümü cok önemli değil.
Sayıları - + aralığında girmem gerekiyor. Mesala -15 20 seklinde girmem gerekiyor.
Bunun yanında Toplama ,çıkarma ve çarpma işlemlerini kutucuklardan seçebilmemiz mümkün mü. Yardımlarınız için simdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003
Yurttas Hocam ilginiz için teşekkür ederim.Sizin yaptığınız dosyada sadece çıkarma işlemi var galiba...Benim sizden ricam cıktı aldığım a4 kağıdında 100 işlem olmalı ve bu işlemler 30 cıvarı toplama,30 cıvarı çıkarma ve 30 cıvarı çarpma işlemi yapabilmeli.
Sayı aralığını eksi değer ve artı değer girebilmeliyim.yani -20 lile +20 sayılarını girdiğimde bu işlemleri yapabilmeliyim yani kolaylık ve zorluğunu belirleyebilmeliyim.
Bunları yapabilmemiz mümkün mü .İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Yurttas Hocam ilginiz için teşekkür ederim.Sizin yaptığınız dosyada sadece çıkarma işlemi var galiba...Benim sizden ricam cıktı aldığım a4 kağıdında 100 işlem olmalı ve bu işlemler 30 cıvarı toplama,30 cıvarı çıkarma ve 30 cıvarı çarpma işlemi yapabilmeli.
Sayı aralığını eksi değer ve artı değer girebilmeliyim.yani -20 lile +20 sayılarını girdiğimde bu işlemleri yapabilmeliyim yani kolaylık ve zorluğunu belirleyebilmeliyim.
Bunları yapabilmemiz mümkün mü .İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
.

Önce dosyayı iyice inceleyin. Sonra sorularınızı sıralayın.

Dosyada seçerek dört işlem yapma ve aralık seçme olanağı var.

Negatif sayılar için gerekli düzeltme yapıldı.

.

.

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Sizden ricam cıktı aldığım a4 kağıdında aynı anda dört işlemin olması yani 25 çarpma 25 toplama 25 çıkarma mümkün oluyorsa 25 bölme işlemi bulunabilmeli. Bunun yanında eksi işlemleri de kullanmak istiyorum. Yani -10 ile +10 sayıları arasında bu işlemleri yapmak istiyorum. Sayıların zorluk ve kolaylık durumunu burdan ayarlayacağım. Toplama ve çıkarma için geçerli olur. Sizden ricam bunları yapmanız.Teşekkür ederim

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Syn Yurttaş çok daha hızlı bir tablo ile sorunu çözümlemiş.
Önerim Syn Yurttaşın tablosunu kullanmanız.
Hazırladığım ek alternatif olsun.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Muygun Hocama teşekkür ederim ellerine sağlık. Yanımda yazıcı olmadığı için şimdi deneyemiyorum. Onun dışında harika olmuş. Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam tabloya girdiğim sayı aralıklarında sorun var.-15 ile +20 sayısını girdiğimde tablodaki en büyük sayı 20 yi geçmemeli en küçük sayı ise -15 ten küçük olmamalı ama tabloda 30 var 36 sayıları geliyor.Bunu nasıl düzeltebiliriz.İlginiz için teşekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Hocam tabloya girdiğim sayı aralıklarında sorun var.-15 ile +20 sayısını girdiğimde tablodaki en büyük sayı 20 yi geçmemeli en küçük sayı ise -15 ten küçük olmamalı ama tabloda 30 var 36 sayıları geliyor.Bunu nasıl düzeltebiliriz.İlginiz için teşekkür ederim.
Merhaba;
İlk sayıyı toplam alınacak sayı sırasından aldırdığım için böyle bir hata oluşmuş.
Sanırım düzeldi
Eki tekrar deneyin.
iyi çalışmalar.

Not: Tam test edemedim farklı sayı seçenekleriyle mutlaka test edin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam ellerine sağlık cok güzel olmuş.sizler de olmasanız halimiz harap ...Teşekkürler.