• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Match Formülü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mhmtrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel mac 2011 - İngilizce
Merhaba arkadaşlar,
Elimde bir örnek dosya var.
İkinci sayfasında veriler var. Veriler belirli tarihlerde belirli ürünlerin fiyatlarını gösteriyor.
İlk sayfada ise işlem yapmak istiyorum. Seçili ürünler ve seçili tarihler var. Bu tarihlerde seçili ürünlerin fiyatlarını formül ile yazmak istiyorum. Match formülü kullanmaya çalıştım ama muhtemelen bir yanlışlık yapıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

formülü b3 hücresine kopyalayn...tabloyu oluşturuş biçiminizden dolayı formülü aşağıya değil aynı satırda sağa doru çekerek satır boyu çoğaltın..b4 hücresine ce diğer hücrelere gerekli değişiklikleri yapıp uygularsınız..

=İNDİS(Sheet2!$B$3:$J$23;KAÇINCI(Sheet1!B2;Sheet2!$A$3:$A$2300;0);KAÇINCI(Sheet1!$A$3;Sheet2!$B$2:$J$2;0))

Merhaba

Üstadlar sizin formülünüzü ekteki örnek dosyaya uyguladığımda başarılı olamadım yardımcı olabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Selam

Hocam Öncelikle alakanıza teşekkür ederim. Elinize sağlık. Formülü incelediğimde bir sıkıntı ile karşılaştım. Eğer Sayfa 2 de bulunan veri 2 tekrarlı ise sayfa 1 de olan verinin sadece ilk ikisini dolduruyor. Halbuki Sayfa 1 de aynı verinin daha fazla tekrarı mevcut. Örnek dosyada belirttim. Bu sorunu da çözebilirsem projeyi %50 bitirmiş olacağım. Yardımınız ricası ile

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Hocam Öncelikle alakanıza teşekkür ederim. Elinize sağlık. Formülü incelediğimde bir sıkıntı ile karşılaştım. Eğer Sayfa 2 de bulunan veri 2 tekrarlı ise sayfa 1 de olan verinin sadece ilk ikisini dolduruyor. Halbuki Sayfa 1 de aynı verinin daha fazla tekrarı mevcut. Örnek dosyada belirttim. Bu sorunu da çözebilirsem projeyi %50 bitirmiş olacağım. Yardımınız ricası ile

Saygılarımla

Merhaba;
İsteğinizi tam anlayamadım ama yapmak istediğiniz;
Bir sayfadaki düşey verileri yatay olarak tasniflemek ise makro ile çözümü deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam tekrar selam,
Şimdi yapmak istediğim şey elimde iki liste var.
1. listede sipariş numaraları
2. listede ise fatura numaraları var
Sipariş numarası aynı olan satırlar da var, aynı siparişle kesilen farklı faturalarda

Düşey ara ile yapmış olduğum çalışmada, listede arama yaparken ilk sonucu bulduğundan bir sipariş numarasına hep en üste bulduğu fatura numarasını yazıyor.

Sizin gönderdiğiniz örnek ile benim yaptığım eklemede bir sonuç elde ettim ama orada da tıkandım. Tıkandığım nokta:
İkinci listede Sipariş numarasından 5 adet satır varsa formül listede ancak 5 satıra kadar fatura numaralarını dolduruyor.

Yani :

1. Sipariş 111 Faturası
1. Sipariş 112 Faturası
1. Sipariş 113 Faturası
1. Sipariş 114 Faturası
1. Sipariş 115 Faturası

Formül bu haliyle ilk listede 6. satırda patlıyor (Eğer ikinci listede aynı sipariş numarasından 6 adet satır yoksa).

Uğraştığım data 8.000 satır olduğu için elle tek tek birleştirmek pek mümkün olmuyor.

Ulaşmaya çalıştığım şey ise ilk listede sipariş numaralarının yanına ikinci listeden fatura numaralarını getirmek (Burda sadece iki fatura varsa ikinci siparişe ikinci fatura numarasının, 3 fatura varsa üçüncü siparişe 3. faturanın gelmesi)

Hocam umarım anlatabilmişimdir.

Merhaba Syn. ugomor;
Açıklamanızdan ne yazıkki bir anlam çıkaramadım.
1 liste , 2. liste hangisi? (sayfa adı ile belirtin) (verilerin olduğu sayfaya data diyelim)
ilk listede 6 adet aynı sip.numarası var (data sayfası) ve 2. listeye 5 adet almışsanız (neden manuel yazıyorsunuz? ve yanındaki Sipariş Tekrar Adeti başılı altındaki sayısal veriler ne?) ne olacak?
Eğer 2. listede sipariş no'sunu kendiniz yazıyorsanız bir listede 6 adet,bir listede 5 adet olması olması muhtemel sonuç...
Kısaca;
data sayfanız;
Satınalma siparişi;
Fatura numarası
başlıkları altında manuel girilmiş veri ve;
Satınalma Sipariş no Tekrarı başlığı altında ise sipariş no'sunun formülle alınmış sayısı mevcut.
Siz bu iki yada üç veri ile ne yapmak istiyorsunuz???
Net olarak açıklarsanız yardımcı olurum.
İyi çalışmalar.

Geri