• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Masa üstünde Windows versiyonu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Haluk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Merhaba;

Bugünlerde registery'i kurcalamakla uğraşıyorum .... :mrgreen:

Eğer aşağıdaki resimde belirtildiği gibi kullandığınız Windows versiyonunun masa üstünde sağ alt köşeye yakın bir yerde gösterilmesini isterseniz, aşağıdaki resimlerde belirtilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra PC'i kapatıp, tekrar çalıştırın.

- İlk önce Start >> Run (Başlat >> Çalıştır) ile gelen kutuya regedit yazıp, ENTER tuşuna basın. Böylece Registry Editor ekrana gelir.

- Daha sonra sol tarafta HKEY_CURRENT-USER üzerine fare ile tıklayıp seçin ve yanındaki + işaretine tıklayıp, aşağıya doğru açılmasını sağlayın.

-

- Þimdi sol taraftaki pencerede Desktop yazan anahtarı fare ile tıklayarak seçin.

- Sol taraftaki seçimi yaptıktan sonra, sağ taraftaki pencerede PaintDesktopVersion anahtarını bulun ve seçtikten sonra üzerinde sağ tıklayın.

- Sağ tıklayınca çıkan menüden, Modify - Değiştir menüsünü seçin.

- Þimdi gelecek pencerede, Value data kutusuna 1 yazıp, onaylayın.

- Registery Editor penceresini kapatın ve PC'i tekrar çalıştırın.

- Eğer Active Desktop kullanıyorsanız, iptal edin. Sonuçta, ilk resimdeki gibi Windows versiyonu masa üstünde sağ alt köşede belirecektir.

Sn.haluk soylediginiz islemleri yaptim.Deger atanmamis yaziyor bu degeri ne yapicam

Edit=Sonraki gonderdiginizi yazdiktan sonra gordum

Tsk

Not:

Masa üstünde beliren bu bilgiyi kaldırmak isterseniz, aynı işlemleri tekrar yaparken bu kez PaintDesktopVersion'a değer olarak 0 (sıfır) verilecektir.

selamlar,

yine regedit'i çalıştırıp
F3 ile

sildiğiniz dosya ve klasörleri içerir.

yazısını aratın
bulduktan sonra yazıyı

halkalı çöplüğü :)
gibi değiştirin

fareyi masa üstünde geri dönüşüm kutusunun üzerine götürün

halkalı çöplüğü :)

yazısını görebilirsiniz
(türkçe versiyonlar için)

haluk bey merhaba

masa üstündeki bilgisayarım, ağ bağlantılarım
gibi ikonları kendi belirleyeceğimiz

resimler ile nasıl değiştirebiliriz acaba ?

Teşekkürler Haluk Bey, yaptım pek güzel oldu, service packleri bile söylüyor

Sn. Necdet bey ben de size teşekkür ederim.

vassago1974;

Ã?rneğin masa üstündeki My Computer - Bilgisayarım ikonunu değiştirmek istiyorsanız;

- İlk önce kullanacağınız ikonu bilgisayarda bir yere yerleştirin.

Ã?rneğin; C:\config.ico

- Daha sonra Registery editorde aşağıdaki anahtarı bulun;

HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}

- Þimdi, bu anahtarın yanındaki + işaretine tıklayıp, alt anahtarları dökün ve aşağıdaki resimde görülen DefaultIcon anahtarını sol taraftaki pencereden seçin.

- Daha sonra, sağ taraftaki pencerede Default anahtarını seçip, sağ tıklayın ve Value data yazan kutuya kendi ikon dosyanızın tam yolunu girin.

Bizim örneğimizde, C:\config.ico yazıyoruz.

- Tüm pencereleri onaylayarak kapatın, Registry Editoru' de kapatın ve daha sonra masa üstünde sağ tıklayıp, ekranı güncelleyin.

- My Computer - Bilgisayarım ikonunun, yenisiyle değişmiş olduğunu görmeniz gerekir.

Windows7 ile deneme ....

Capture.PNG

.

Merhaba,

Sayın Haluk'a teşekkürlerimle...

Windows 10,

Son düzenleme:
Sayın Haluk,

Masaüstü sağ alt köşesinde Windows 10 sürümünü görüyorum. Paylaşımınız için teşekkürler.

Saygılar,

Geri