• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Manuel girişe izin versin ya da formülü getirsin

Değerli arkadaşlar,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım oldu. Ekte olayı çok basit bir şekilde anlatmaya çalıştım, daha sonra sizden gelen çözümler doğrultusunda kendim geliştirmeye çalışacağım. İşin özeti örnekte görüldüğü üzere bir hücreye belli bir tanımlama yapıldığında diğer bir hücreye belirli bir formül getirmesini, eğer o tanımlama dışında başka bir tanımlama varsa formülün kaldırılarak manuel giriş yapılmasını istiyorum. Tabi tekrar sözkonusu tanımlama yapıldığında tekrar aynı hücreye formulün getirilerek hesaplamanın formüle göre yapılmasını istiyorum.
Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.

Şimdiden herkese teşekkürlerimi sunarım,

Ekli dosyalar

Örnekteki açıklamalarda F2 ve F5 olarak tanımlanması gereken hücreler yanlışlıkla D2 ve D5 diye yazılmış. Lütfen bu şekilde dikkate alınız.

Teşekkürler...

Hazırladığım örnekte F5 hücresine manuel giriş yapabilirsiniz. Formül ile hesaplatmak için ise F5 hücresine çift tıklamanız yeterli.

Yardımınız için çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık. Yalnız verdiğiniz çözümde F2 hücresinin koşulu dikkate alınmıyor, koşula bağlı olarak formulü getirme imkanı var mı?

Teşekkürler...

Acemiliğim ve sabırsızlığım için kusuruma bakmayın...Sözkonusu çözüme F2 hücresindeki koşula göre F5 hücresi aktive edilemez mi? Çift tıklama dışında formulün getirilme imkanı yok mu?

Teşekkürler...

Acemiliğim ve sabırsızlığım için kusuruma bakmayın...Sözkonusu çözüme F2 hücresindeki koşula göre F5 hücresi aktive edilemez mi? Çift tıklama dışında formulün getirilme imkanı yok mu?

Teşekkürler...

Benim bilgime göre, bunun için makroyu çalıştıracak bir aktivasyon gerekli. Yani bu durumu ya bir tuşa bağlayarak makroyu çalıştıracaksiniz, veya çift tıklamayla makroyu çalıştıracaksınız. Veya sayfada bir şeyi değiştirerek makroyu çalıştıracaksınız. Örneğin F2 hücresini siz manuel olarak değiştiriyorsanız. Bu değişiklik sırasında makro çalışabilir. vb.

Ekteki dosyada F5 e çift tıkladığınızda F2 yi kontrol ediyor.

Ekli dosyalar

Öncelikle verdiğiniz cevap için tekrar teşekkür ederim. Benim de isteğim bahsetmiş olduğunuz aktivasyon. Ekte F2 hücresi için veri doğrulama ekledim. Eğer F2 hücresinde "aaa"'yı seçtiğim taktirde çift tıklamadan formulü getirsin diğer seçenekleri seçtiğimde manuel giriş yapabilmek için formulü kaldırıp boş hale getirsin.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [F2]) Is Nothing Then Exit Sub
If [F2] = "aaa" Then [F5].FormulaR1C1 = "=(RC[-4]*R[1]C[-4]*R[2]C[-4])/R[-3]C[-3]" Else [F5] = ""
End Sub

Kodu bu şekilde değiştirin...

Çok teşekkür ederim tam istediğim şekilde oldu...Yardımlarınıza ve emeğinize sağlık...

Son bir sorum daha olacak...Aynı sayfada bir başka hücre için de hesaplamak yapmak için vermiş olduğunuz kodu kopyalayıp altına yapıştırdığımda "Ambigous name detected: Worksheet_Change" hatası veriyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Son bir sorum daha olacak...Aynı sayfada bir başka hücre için de hesaplamak yapmak için vermiş olduğunuz kodu kopyalayıp altına yapıştırdığımda "Ambigous name detected: Worksheet_Change" hatası veriyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Dosyayı değiştirdiğiniz şekliyle eklermisiniz.

Kodları aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [F2,F9]) Is Nothing Then Exit Sub
If [F2] = "aaa" Then [F5].FormulaR1C1 = "=(RC[-4]*R[1]C[-4]*R[2]C[-4])/R[-3]C[-3]" Else [F5] = ""
If [F9] = "aaa" Then [F12].FormulaR1C1 = "=(RC[-4]*R[1]C[-4]*R[2]C[-4])/R[-3]C[-3]" Else [F12] = ""
End Sub

Çözümünüz için çok teşekkür ederim. Ben de sizden aldığım yardımlarla bazı ilaveler yapmaya çalışıyorum. Umarım sizi bundan sonra daha az rahatsız ederim.

İyi çalışmalar...

Geri