• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

manuel girilen sayının günlük bir eksilmesi

sirkülasyon

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
Değerli arkadaşlar
Q5 hücresine 154 sayısı manuel girilmiştir.
bu girilen rakam günlük bir eksilecek. Bunun için makro koduna ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim. Saygılarımla

Q5 e veri girdiğiniz tarihi bir yere yazdırabilirsiniz. Bugünün tarihinden o girdiğiniz tarihi çıkartıp farkı Q5 den çıkartarak işlem yapabilirsiniz. Program kapanıp açılınca saklanacak bir veri olmaz. Bunu bir yere yazdırmanız gerekir.

Üstad;
Benim bunun makro ile olanına ihtiyacım var. Yardımcı sütun kullanmadan üç beş yerden bir veri aldırmadan lazım. İnan et sayfa çarşafa dönmüş. Eğer excel böyle bir ihtiyaca cevaz veriyorsa yardımcı olmanızı istirham ediyorum.

Aşağıdaki kodlar ile çalışma kitabı açıldığında farklı bir gün ise q5 değişir. Bir azalır.
Sayfa kodlarına
[/code]
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [Q5]) Is Nothing Then Exit Sub
[AA1] = sayi + 1
If [AA1] = 1 Then
[AB1] = Date
End If
End Sub
[/code]
Çalışma kitabı açılışına;
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
[Q5] = [Q5] - (Date - [AB1])
End Sub

Üstad;
Benim bunun makro ile olanına ihtiyacım var. Yardımcı sütun kullanmadan üç beş yerden bir veri aldırmadan lazım. İnan et sayfa çarşafa dönmüş. Eğer excel böyle bir ihtiyaca cevaz veriyorsa yardımcı olmanızı istirham ediyorum.

Merhaba,
Yardımcı sütun olmasa bile en azından yardımcı bir hücre ye ihtiyaç var. Şöyle bir mantık kullanabilirsiniz:
Program açıldığında, yardımcı hücredeki tarihi kontrol eder. Bu günün tarihi değilse, bu güne kadar kaç gün geçmişse Q5 hücresindeki sayıdan o kadar eksiltir, sonra bugünün tarihine çevirir, dosyayı kaydeder. Eğer yardımcı hücredeki tarih bugünün tarihi ise, demek dosya o gün daha önceden açılmış ve işlem yapılmıştır, tekrar hiçbir işlem yapılmaz. Kendi dosyanızda söyediğim doğrultuda bir yardımcı hücre belirlerseniz, sorun çözülür.

Geri