• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Mantıksal Bugünkü tarih ile ilgili yardım.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan com5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba değerli Excel kullanıcıları

Benim bugünkü tarih ile sorunum var. b2 hücresinde √ check ettiğimde a2 hücresinde Bugünkü tarih çıkmasını istiyorum. Fakat değeri sabitlemek istiyorum. Yani bir sonraki gün olduğunda o tarih değişmesin.

b2 hücresine =EĞER(B2="√";BUGÜN();"") şu şekilde bir formül yazdığımda işimi görüyor fakat ertesi gün tarih değişiyor. Bunu nasıl engelleyebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, Yardım edeceğinizi umut ederim. İyi Çalışmalar.

1560508573127.png

Ekli dosyalar

Bunun için makro kullanmalısınız..:cool:

Kod ile yapılırsa işinizi görür sanırım.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Column <> 2 Then Exit Sub
    If Cells(Target.Row, 2) = Chr(214) Then
       Cells(Target.Row, 1) = Date
    End If
End Sub

VBa için teşekkür ederim. Formül var ise onu tercih edeceğim. Yoksa ise mecbur kullanacağım.

Formülü bilen varmı :)

Dosya,seçenekler,Formüller,Hesaplama seçeneklerinde Çalışma kitabı Hesaplaması otomatik ve Yenilemeli Hesaplamayı etkinleştir seçeneğine tık atınız.Biçimi tarih olarak ayarlayınız.Aşağıdaki formülü A2 Hücresine kopyalayınız.Aşağı doğru çoğaltınız.
Kod:
=EĞER(B2="√";EĞER(A2<>"";A2;ŞİMDİ());"")

Son düzenleme:
Merhaba Çıtır

Yenilemeli hesaplamayı bulmak biraz zamanımı aldı. ama çözdüm. Bakalım ertesi gün olucan zaman atlıcak mı. Teşekkürler şuanda formül çalışıyor.

1560769320928.png

Dosya,seçenekler,Formüller,Hesaplama seçeneklerinde Çalışma kitabı Hesaplaması otomatik ve Yenilemeli Hesaplamayı etkinleştir seçeneğine tık atınız.Biçimi tarih olarak ayarlayınız.Aşağıdaki formülü A2 Hücresine kopyalayınız.Aşağı doğru çoğaltınız.
Kod:
=EĞER(B2="√";EĞER(A2<>"";A2;ŞİMDİ());"")

Ekli dosyalar

• 1560769104090.png
    1560769104090.png
    16.5 KB · Görüntüleme: 4
  • 1560769146718.png
    1560769146718.png
    15.8 KB · Görüntüleme: 5
Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Resimdeki işlemi yaptığınızda tamam.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    44.7 KB · Görüntüleme: 9
Geri