• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Malzeme Tablom

Excel Vers. ve Dili
office xp
Merhaba arkadaşlar,
örneğin;

A B C D E F
kod mal fiyat kod mal fiyat
151 sakız x 150 şeker 15
152 nane x 151 sakız 10

şeklinde devam eden bir tablom var. eğer A sütunundaki değer D sütununda var ise F sütunundan o mala karşılık gelen malı A sütunundaki fiyat alanına yazacak. Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,
örneğin;

A B C D E F
kod mal fiyat kod mal fiyat
151 sakız x 150 şeker 15
152 nane x 151 sakız 10

şeklinde devam eden bir tablom var. eğer A sütunundaki değer D sütununda var ise F sütunundan o mala karşılık gelen malı A sütunundaki fiyat alanına yazacak. Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

Foruma hoşgeldiniz,
Sorunuzda bir tutarsızlık var.
A sütununa yazamaz; A sütununda kod var D deki kod ile aynıysa F deki Fiyat nereye yazılmalı? (Belki C sütununa yazabilir)

C2 hücresine:
İngilizce excel için
Kod:
=IF(ISERROR(VLOOKUP(A2;$D$2:$F$100;3;0));"YOK";VLOOKUP(A2;$D$2:$F4$100;3;0))

Türkçe excel için
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A2;$D$2:$F$100;3;0));"YOK";DÜŞEYARA(A2;$D$2:$F4$100;3;0))

Yazıp C sütununda aşağıya istediğiniz kadar kopyalayıp yapıştırın.

Formülde $F$100 yazan kısımlar 100 satırlık veri içindir, daha fazla ise 100 sayısını istediğiniz sayı olarak değiştirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Turist arkadaşım,

E sütununa yazsın örneğin. senin verdiğinde sadece yok yazıyor. d sütunundaki veri a sütunundaki veri listesinde var ise f kısmındaki fiyatı c sütünuna yazacak.

Merhaba,

Sayfanıza bir CommandButton ekleyip, bu butona aşağıdaki kodu ekleyin.

Kod:
Dim i As Long
Dim satir As Long
    Dim sonsatir As Long
    sonsatir = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
On Error Resume Next
For i = 2 To sonsatir
    Worksheets("Sayfa1").Cells(i, "C") = Application.WorksheetFunction.VLookup(Worksheets("Sayfa1").Cells(i, "A"), Worksheets("Sayfa1").Cells.Range("D" & 2 & ":F" & sonsatir), 3, 0)
Next i

Turist arkadaşım,

E sütununa yazsın örneğin. senin verdiğinde sadece yok yazıyor. d sütunundaki veri a sütunundaki veri listesinde var ise f kısmındaki fiyatı c sütünuna yazacak.

Formül doğru çalışıyor.
Anlaşıldığı kadarı ile sizin D sütununda Ürün Kodu E sütununda Ürün ve F sütununda Fiyat bilgileriniz var.
A sütunundaki kodların karşılığına C sütununa Fiyatını bulup yazmasını istiyorsunuz.
C2 hücresine yazılacak formül de, A 2 deki Kod için D E F sütunlarına bakıyor,
eğer varsa Fiyatını C2 ye yazıyor, eğer yoksa YOK yazıyor.

Formülü doğru uygularsanız istediğiniz sonucu alırsınız.Biraz dikkatli inceleyin.

Merhaba,
benim verdiğim kodu niçin kullanmıyorsunuz. Formülden daha etkili ve daha güvenilir. Hücrelerdeki formüller, dışarıdan hücrelere yapılacak müdahaleler ile silinebilir veya hatalı şekile dönüşebilir.

Turist arkadaşım çok teşekkür ederim sana. beni büyük bir yükten kurtardın. Gerçekten sonsuz teşekkürler

Geri