• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Malzeme Kodu olusturmak istiyorum yardim lutfen

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhabalar,
Bu sekilde bir yardim istememek icin 3 gunden beri arastirma yapiyorum. Ancak basit olarak VBA hakkinda bilge veren, komutlarin ne anlama geldigini aciklayan yeni baslayanlar icin egitim notlari bulamadim. Neyse yardim edecek olanlara simdiden pesinen tesekkurler.

1-Ilk etepta yapmak istedigin ekli dosya icindeki ana ekrandan bazi kriterler secerek malzeme kodunun olusturulmasi.
2- Bir kriter secilmediginde dahi uyari vermesi.
3- Ayni kodu tekrar olusturmamasi ve uyari vermesi; mumkunse malzeme kodu olan kisma gelmesi.
4- Bedelli kodunun onune "000" ( uc sifir) eklemesi

Ilgilenirseniz, cok sevinirim.
Ayrica VBA hakkinda egitim dokumani linki verirseniz; ilk etap olarak hem balik vermis hem de balik tutmayi ogretmeye baslamis olacaksiniz.
iyi gunler, iyi calismalar ...

Ornegin : Malzeme "Hammadde", tip "PL", kalite "S235", (arada "000" olacak) ve maliyet durumunuda "BEDELLI" secelim. Malzeme kodu : 14152350001 seklinde vermesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhabalar,
Bu sekilde bir yardim istememek icin 3 gunden beri arastirma yapiyorum. Ancak basit olarak VBA hakkinda bilge veren, komutlarin ne anlama geldigini aciklayan yeni baslayanlar icin egitim notlari bulamadim. Neyse yardim edecek olanlara simdiden pesinen tesekkurler.

1-Ilk etepta yapmak istedigin ekli dosya icindeki ana ekrandan bazi kriterler secerek malzeme kodunun olusturulmasi.
2- Bir kriter secilmediginde dahi uyari vermesi.
3- Ayni kodu tekrar olusturmamasi ve uyari vermesi; mumkunse malzeme kodu olan kisma gelmesi.

Ilgilenirseniz, cok sevinirim.
Ayrica VBA hakkinda egitim dokumani linki verirseniz; ilk etap olarak hem balik vermis hem de balik tutmayi ogretmeye baslamis olacaksiniz.
iyi gunler, iyi calismalar ...

Merhaba,

Yıllar önce 3 boyutu belirtilen saclar için bir kod üretecei yapmıştım.
Belki bu çalışma işinize yarayabilir. Aslında şimdi daha iyisi yapılabilir ancak incelemenizde fayda var.

Ektedir.

İyi Çalışmalar.

NOT: VBA ile ilgili bilgileri excel.web.tr üzerinde arama yaparak bulabilirsiniz. Ayrıca kendi sitemde bunları anlatmaya başladım. İnceleyebilirsiniz.

http://www.ozkansabanci.com

Ekli dosyalar

Merhaba,

Yıllar önce 3 boyutu belirtilen saclar için bir kod üretecei yapmıştım.
Belki bu çalışma işinize yarayabilir. Aslında şimdi daha iyisi yapılabilir ancak incelemenizde fayda var.

Ektedir.

İyi Çalışmalar.

NOT: VBA ile ilgili bilgileri excel.web.tr üzerinde arama yaparak bulabilirsiniz. Ayrıca kendi sitemde bunları anlatmaya başladım. İnceleyebilirsiniz.

http://www.ozkansabanci.com

Ozkan Bey yardiminiz icin tesekkurler; yollamis oldugunuz dosyayi ve bloggunuzu inceleyecegim. iyi calismalar ...

slm

çalışma ekde aceleye geldi problem olursa bakarız...

Ekli dosyalar

çalışma ekde aceleye geldi problem olursa bakarız...

hic acele gelmis mi gibi durmuyor cok tesekkur ederim.
Ancak Soyle bir problem soz konusu kalite 'yok' secenegini sectigimizde dort sifir '0000' olarak degil de tek sifir olarak geliyor. ama elinize saglik tam istedigim sekliyle olmus ...

Geri